Ludovic Orban, ATAC la Iohannis și Cîțu, la comemorarea lui I.G. Duca: Marea trădare a lăsat mulţi români dezamăgiţi, cu readucerea la putere a PSD

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal și șeful noii formațiuni politice Forța Drerptei, Ludovic Orban a participat miercuri, la Horezu, la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca. Acesta a depus o coroană de flori la monumentul înălţat în localitatea vâlceană în memoria lui Duca.

Organizaţia judeţeană PNL Vâlcea a organizat miercuri, la Horezu, o ceremonie de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca, asasinat de un grup de legionari la 29 decembrie 1933, pe peronul gării din Sinaia. La eveniment au participat liderul PNL, Florin Cîţu, preşedinte al Senatului, şi premierul Nicolae Ciucă.

Orban l-a acuzat pe Klaus Iohannis, dar și pe Florin Cîțu că i-a lăsat pe alegătorii liberali şi pe cei de centru-dreapta fără reprezentare politică, după ruperea coaliției cu USR și formarea noii alianțe cu PSD.

Ludovic Orban a declarat că PNL a devenit vioara a doua în actuala coaliţie de guvernare, ceea ce a făcut ca „mulţi români să fie dezamăgiţi, revoltaţi şi scârbiţi”.

„Din păcate, în România, marea trădare a conducerii PNL şi a lui Iohannis a lăsat atât alegătorii de centru-dreapta, alegătorii liberali fără reprezentare politică, onestă, corectă, cinstită. Readucerea la putere a PSD şi mai ales transformarea PNL în vioara a doua într-o guvernare în care este evident că PSD are vioara întâia a lăsat foarte mulţi români dezamăgiţi, revoltaţi, scârbiţi şi ei au nevoie de o reprezentare politică. Decizia mea de a construi o nouă forţă politică este o decizie pe care am luat-o ca o obligaţie morală faţă de toţi oamenii care au nevoie de liberalism, care au nevoie să fie reprezentaţi şi pentru care mă voi lupta să îi reprezint”, a afirmat Orban.

Leave a Reply