Lovitură pentru pensionarii care au lucrat în perioada studenției: Anii de studii nu vor fi luați în calcul

Daniel Baciu: Pentru anii de facultate li se acordă un punctaj fix de 0,25% pentru fiecare an, iar pentru perioada în care a lucrat se acordă puncte efectiv de contributivitate care se raportează la salariul realizat în perioada respectivă.

Realitatea Plus: Deci pentru o persoană care are o perioadă variabilă de contributivitate, se adaugă și acest punctaj ca a facut facultatea la zi?

Daniel Baciu: Nu, se adaugă doar acele puncte din perioada în care a lucrat.

Șeful Casei de Pensii a spus, la Realitatea Plus, că pensionarii vor putea să-și ducă adeverințele de la angajatori la sediile caselor teritoriale în termen de șase luni de la 1 septembrie. 

„Daca vorbim despre adeverințe cu venituri brute, cu acele sporuri pe care le luăm în calcul, ele au termen 6 luni de la 1 septembrie să le facem, iar orice adeverință pe care o depune este o simplă recalculare pentru că avem foarte mulți pensionari care lucrează după pensionare și vin tot timpul la un interval de un an, unii la doi ani,  să-și adauge vechimea”, a mai spus șeful Casei Naționale de Pensii. 

Postarea virală care a încins spiritele: „Sunt o profesoară rea! Din prima zi le-am zis elevilor că nu au ce căuta la oră cu haine indecente, sau orice altă extravaganță”

Leave a Reply