Klaus Iohannis şi soţia sa au ajuns în Tanzania. Cuplul prezidenţial va merge și în Zanzibar

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a sosit în ţară pentru o vizită de stat în perioada 16-19 noiembrie 2023, în urma invitaţiei Preşedintelui Republicii Unite Tanzania, Dr. Samia Solution Hassan”, a transmis Ministerul de Externe din Tanzania.

Scopul vizitei este de a atrage mai multe investiţii şi de a atrage mai mulţi turişti din România, notează MAE tanzanian.

În plus, în cadrul dialogului oficial care va avea loc în 17 noiembrie, cei doi preşedinţi vor discuta despre cea mai bună modalitate de promovare şi consolidare a cooperării înt domeniile educaţiei, sănătăţii, agriculturii, energiei şi mineralelor.

Înainte de a părăsi ţara pe 19 noiembrie peşedintele României va avea ocazia să meargă la Zanzibar unde va discuta cu preşedintele Dr. Hussein Ali Mwinyi şi va vizita oraşul vechi – Stone Town – care este una dintre cele mai mari atracţii turistice din lume, subliniază ministerul. 

Următoarele etape ale turneului african al lui Iohannis includ vizita de stat în Republica Cabo Verde şi vizita oficială în Senegal.

Conform Administraţiei prezidenţiale, vizitele preşedintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani şi vizează relansarea relaţiilor României cu continentul african.

Leave a Reply