Klaus Iohannis: „Lupta împotriva drogurilor trebuie accelerată!” – Mesajul de forță al președintelui

„România s-a schimbat, este un stat de drept cu o justiție funcțională și, totusi, nu este momentul să încetinim lupta anticorupție. Este momentul să accelerăm lupta împotriva drogurilor și împotriva evaziunii fiscale”, a declarat, vineri, Klaus Iohannis.

CSAT pentru consumul de droguri în școli! Klaus Iohannis: „Este un fenomen alarmant”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, la începerea anului școlar, că a decis să includă subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor pe ordinea de zi a urnătoarei şedinţe CSAT. Iohannis a participat, alături de ministrul Educaţiei – Ligia Deca şi de primarul sectorului 1 – Clotilde Armand, la festivitatea de deschidere a anului şcolar, la Şcoala gimnazială 162 din Capitală.

„Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel.

Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale. În acelaşi timp, vreau să subliniez importanţa comportamentelor preventive şi responsabile. Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun.

Prin educaţie şi conştientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor ameninţări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, a declarat preşedintele.

Citește și: La început de an școlar, Klaus Iohannis promite măriri salariale pentru profesori. Mesajul președintelui la deschiderea cursurilor

Leave a Reply