Kazahstan: Armata a intrat cu blindatele în piața centrală din Almatî. Focuri de armă în timp ce soldații se apropiau de protestatari 

S-au auzit focuri de armă în timp ce trupele se apropiau de mulțime, potrivit martorilor Reuters.

Televiziunea de stat a raportat, joi, că Banca Națională a Kazahstanului a decis să suspende toate instituțiile financiare. Internetul din țară este în mare parte oprit.

Autoritățile din Kazahstan au declarat, miercuri, stare de urgență pe întreg teritoriul său după ce protestele violente au continuat în ciuda demisiei guvernului, fosta republică sovietică fiind zguduită de unele din cele mai ample demonstrații din istoria sa, scrie hotnews.ro. Cel puțin opt membri ai poliției și ai armatei ar fi fost uciși în revoltele care au zguduit Kazahstanul în ultimele zile.

Palatul prezidențial a fost incendiat de manifestanții care au luat cu asalt mai multe clădiri guvernamentale, iar aeroportul din Almatî, cel mai mare oraș al țării, ar fi fost capturat de protestatari.

Foto: Profi Media

Președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev a amenințat cu represalii și a cerut ajutorul Rusiei împotriva ”ingerinței străine”.

Rusia și aliații săi din Organizațiea Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) vor trimite „forțe de menținere a păcii”, așa cum a cerut Kazahstanul.

Leave a Reply