Jocul video Omikron, lansat de compania lui Bill Gates, nu are nici o legătură cu COVID-19. Ce spun reprezentanții Ro Vaccinare

Reprezentanții Ro Vaccinare au făcut un anunț astăzi pe pagina oficială de Facebook, din cauza faptului că în spațiul public au apărut mesaje fake news, care dezinformează si produc confuzie între cetățeni. Totul este legat de un joc, care a fost lansat în trecut de compania lui Bill Gates, Microsoft. Postări care leagă un joc online numit Omikron: The Nomad Souls de noua tulpină Covid-19 numită Omicron au fost distribuite de mii de ori în ultimele săptămâni.

Ro Vaccinare a postat următorul mesaj pe pagina de Facebook:

FOTO: Coperta jocului OMIKRON: The nomad soul – produs de EIDOS

‘’Creativitatea în dezinformare nu are limite!

Jocul Omikron, sufletele călătoare și pierderea sufletului.

Postări care leagă un joc online numit Omikron: The Nomad Souls, lansat de compania Microsoft în 1999, de noua tulpină Covid-19 numită Omicron au fost distribuite de mii de ori în ultimele săptămâni.

Utilizatorii rețelelor sociale sugerează că nu este o coincidență, ci un indiciu că pandemia actuală a fost planificată. Însă, deși jocul există și a fost lansat de Microsoft, nici compania, și nici Gates nu au fost implicați în crearea lui. Și nu are nimic de-a face cu Covid-19.

Adevăr:

Omikron: The Nomad Soul este un joc de aventură cu împușcături și mișcări de luptă.

Orașul fictiv Omikron este principalului oraș dintr-un număr total de cinci aflate pe planeta Phaenon, unde are loc jocul de aventură.

Varianta Omicron a Covid-19 a fost detectată de oamenii de știință din Africa de Sud. Deoarece varianta are un număr mare de mutații, OMS a clasificat-o pe 26 noiembrie ca fiind o variantă care determină îngrijorare.

OMS numește variante de îngrijorare în ordinea alfabetului grecesc (explicația OMS este aici). Literele Nu și Xi au fost sărite din motive de claritate, ’’NU’’ sună similar cu cuvântul nou și Xi este un nume de familie comun”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

 

Leave a Reply