Invazie de gândaci în Cluj! Oamenii sunt disperați: “Nu se fac dezinsecții?”

Situația se repetă din ce în ce mai des în ultimii ani. Schimbările climatice și valurile de căldură extremă care se abat tot mai des peste țările europene au determinat unele state europene chiar să pună la punct un program de cercetare la scară continentală, relatează Știri de Cluj.

Trucul care te va scăpa de insecte vara aceasta. De ce este bine să punem o pungă de plastic cu apă și o bilă de folie de aluminiu la geam

„În noaptea aceasta am mers pe jos pe Bulevardul 21 Decembrie și am observat foarte mulți gândaci negri și mari. Știți să fie vreo invazie? Nu se fac dezinsecții? Din păcate am găsit unul și în apartament zilele trecute!”, a relatat o clujeancă.

Potrivit sursei citate, probleme cu gândacii sunt mai ales în cartierele Mărăști și Mănăștur.

„Din canalele de lângă Tabita, de pe strada Primăverii, nr.4, între scările 4 și 5, am văzut aseară în jurul orei 23.00 că ieșeau mulți, dar mulți gândaci (de bucătărie cred). Vă rog să se ia atitudine. Nu am reușit să fac poze că m-am panicat”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj. 

„Tratamentele chimice și toate metodele folosite în ultimii ani s-au dovedit ineficiente. Prin urmare, este nevoie de ceva nou, de o nouă orientare”, spun experții. 

Leave a Reply