Inteligența artificială a creat prima cântăreață virtuală. Noonoouri a vrăjit deja milioane de fani cu vocea sa

Inovația tehnologică și inteligența artificială continuă să schimbe felul în care oamenii interacționează cu lumea din jurul lor. Ultimul domeniu care a fost afectat de acest fenomen este muzica, prin semnarea primului contract de înregistrare din istorie între o cântăreață virtuală și o casă de discuri.

Noonoouri este o cântăreață virtuală, creată cu ajutorul tehnicilor de inteligență artificială, fiind rezultatul muncii unui cântăreț, într-un studio de înregistrări.

Procesul de creare este complex și necesită utilizarea tehnologiilor avansate de captare a sunetelor și de interpretare prin algoritmi de învățare automată. Odată creată, cântăreața virtuală a cucerit internetul, cu un număr impresionant de urmăritori pe rețelele sociale.

Noonoouri și-a făcut debutul muzical cu piesa “Dominoes”, lansare primită cu succes, fiind deja virală pe rețelele sociale și cu un videoclip ce a strâns 138 mii de vizualizari pe YouTube în numai 12 zile.

Această realizare a semnat un moment important în istoria muzicii și poate deschide ușa către o nouă eră a industriei muzicale. Cântăreți virtuali ca Noonoouri sunt creații ale inteligenței artificiale care pot fi programate pentru a interpreta piese noi și pot fi modificate prin tehnologiile avansate, pentru a crea o varietate de versiuni ale unui cantec.

Pe de o parte, tehnologia poate avea o influență pozitivă asupra industriei muzicale. Cântăreții virtuali pot fi utilizați în situații în care este necesară o performanță cu un grad ridicat de acuratețe și control. De asemenea, acești artiști virtuali sunt ieftini în comparație cu cântăreții tradiționali și nu necesită un buget ridicat pentru a fi promovați.

Inteligența Artificială aduce la viață personalități istorice VIDEO

În plus, tehnologia de inteligență artificială poate fi utilizată pentru a crea muzică originală, după necesitățile unui proiect sau a unei campanii.

Pe de altă parte, există și riscul ca tehnologia să îndepărteze arta și emoția din muzică. Cântăreții virtuali pot fi considerați lipsiți de autenticitate și de profunzimea emoțională a unui cântăreț uman. De asemenea, tehnologia poate încuraja standardizarea muzicii și restricționarea inovației artistice și creativității.

Semnarea primului contract de înregistrare dintre o cântăreață virtuală și o casă de discuri reprezintă o nouă etapă în evoluția tehnologiei, dar și în industria muzicală. 

Inteligența Artificială are și părți bune. O femeie paralizată a reușit să vorbească, pentru prima oară, după 18 ani

Leave a Reply