În Quebec, doar cei vaccinați pot cumpara ALCOOL si CANNABIS de la magazine

Din 18 ianuarie, magazinele care vând alcool și canabis vor fi accesibile doar persoanelor cu pașaport de vaccinare, a explicat joi ministrul Sănătății al provinciei francofone, Christian Dubé, în cadrul unei conferințe de presă.

În zilele următoare, pe lista locurilor în care va fi necesar pașaportul pentru vaccin vor fi adăugate și alte afaceri neesențiale, a spus ministrul.

În Quebec, aproape 82% din populația de peste 5 ani a primit două doze de vaccin anti-Covid, iar 20% a primit o a treia, potrivit ultimei actualizări a Ministerului Sănătății din provincie.

Quebec a înăsprit drastic restricțiile în materie de sănătate de la sfârșitul lunii decembrie: a fost impusă o carantină de noapte de la 22:00 la 5:00, școlile și universitățile sunt închise, precum și cinematografele, barurile, restaurantele, cluburile sportive. Și adunările private sunt interzise sub sancțiunea unei amenzi grele.

Luni, armata canadiană a fost dislocată în provincia Quebec, pentru a oferi asistență logistică campaniei de vaccinare împotriva Covid-19.

 

 

Leave a Reply