Grindeanu, reacție la protestul Tarom: „A costat mult și a fost lipsă de resepct pentru pasageri”

situaţia creată de anularea a zeci de zboruri TAROM în urmă cu o zi va costa compania peste 2 milioane de euro. Odată este valoarea biletelor, care trebuie rambursată, şi apoi sunt despăgubirile oferite pasagerilor. Grindeanu afirmă că ”n-a picat bine toată această poveste”, având în vedere că se fac eforturi pentru redresarea companiei naţionale. În plus, ministrul afirmă că revendicările salariaţilor companiei sunt justificate, însă modalitatea în care aceştia au acţionat ”arată lipsă de respect faţă de pasageri”.

”Le mulţumesc tuturor părţilor că aseară au stat până seara târziu (…) şi au semnat un acord, dar aş face un apel ca pe viitor (…)  să aleagăm calea normală şi să nu pună pasagerii în situaţii de acest tip. Dacă un pasager ştia că e grevă la TAROM luni nu mai venea la aeroport”, a declarat, marţi seară, la un post TV, Sorin Grindeanu.

Ministrul afirmă că evaluarea iniţială arată că anularea  zeci de zboruri în cursul zilei de luni va costa compania peste 2 milioane de euro.

”Toată această poveste de ieri costă peste 2 milioane de euro TAROM, din bugetul companiei. Pe de o parte, se despăgubesc toate biletele pe care oamenii le-au achiziţionat. Apoi, în plus, trebuie să faci despăgubiri, între 200 şi 600 de euro (…) Calculele ne duc ca undeva peste 2 milioane de euro pierdute ieri, asta însemnând şi 1 milion de euro pe care l-au încasat, pe care trebuie să- dea înapoi. Este o chestiune care nu a prins TAROM într-o situaţie foarte bună”, a explicat ministrul.

Sorin Grindeanu s-a referit la ajutorul de 100 de milioane de euro pe care TAROM l-a primit de la Comisia Europeană pentru restructurare, scopul fiind ca, după 15 ani de pierderi, compania să reintre pe profit.

”Trebuie să încercăm să salvăm TAROM (…) N-a picat bine toată această poveste venită acum. Nu vreau să fiu înţeles greşit,  nu înseamnă că mare parte din revendicări nu au fost fundamentate. Modul în care s-a întâmplat toată această acţiune ieri eu nu pot să-l aprob şi arată lipsă de respect faţă de pasageri”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Zeci de zboruri TAROM au fost alunate, luni, după ce mai mulţi piloţi s-au declarat inapţi de zbor. Deşi procedura este prevăzută de legislaţie, decizia piloţilor a venit cu scurt timp înainte de ora  anunţată a zborurilor, ceea ce a afectat mii de călători.

Grindeanu a afirmat, luni seară, că a fost, de fapt, o grevă mascată.

Leave a Reply