Giorgia Meloni propune izolarea migranților în zone părăsite și monitorizarea lor. Controversa aprinsă în Italia

În ultimii ani, Italia s-a confruntat cu un aflux constant de migranți care încearcă să ajungă în Europa prin această cale de coastă. Majoritatea acestor migranți provin din țări din Africa, printre care și din regiuni în conflict precum Somalia, Sudan și Eritreea. 

Italia a devenit una din țările cu cel mai mare număr de migranți pe teritoriul său, iar acest fenomen a creat o serie de tensiuni sociale. Guvernul italian a încercat să găsească soluții pentru a face față acestei probleme, însă acest lucru nu s-a dovedit a fi o sarcină ușoară.

Pe de o parte, opinia publică din Italia este în general îngrijorată de numărul mare de migranți care sosesc în țară, pe de altă parte, a existat o presiune internațională pentru acordarea de asistență acestor migranți. În acest context dificil, premierul Giorgia Meloni caută soluții pentru a se asigura că Italia poate oferi asistență migranților care ajung în țară în timp ce protejează interesele și securitatea națională ale Italiei.

„Aș dori să exprim marea satisfacție pentru unitatea și marea muncă în echipă a întregului guvern pentru a face față urgenței imigrației și pentru a găsi soluții concrete la presiunea puternică exercitată de fluxurile de imigranți ilegali pe coastele noastre. Este o confirmare că, în aceste probleme, ca și în multe altele, întregul centru-dreapta are aceeași viziune și că toată lumea lucrează în aceeași direcție,” a declarat premierul Giorgia Meloni în Consiliul de Miniștri.

Meloni, revoltată de partidele care “vor să facă migrația ilegală inevitabilă”

„Este trist să observăm că o parte din forțele politice italiene și europene, din motive ideologice sau, mai rău, din calcul politic,  fac totul pentru a demonta munca care se desfășoară. Mă refer la scrisoarea Înaltului Reprezentant pentru Politica Externă Europeană Borrell, la apelurile socialiștilor europeni și la pozițiile diverșilor exponenți ai stângii dar nu numai. Toate acțiunile care merg în aceeași direcție a încercării de a susține că niciuna dintre țările nord-africane nu reprezintă state sigure care să oprească plecările sau să repatrieze imigranții ilegali. În esență, voința stângii europene este de a face imigrația ilegală în masă inevitabilă”, a spus Meloni. 

Povestea care a uimit Italia: A prins un copil în cădere de la etajul 5. Chiar și Giorgia Meloni fost impresionată

Premierul italian a mai spus că durata maximă de detenție a migranților va fi prelungită la un an și jumătate. 

„Astăzi vom da un mandat Ministerului Apărării să creeze structuri care să rețină cât mai repede imigranții ilegali. Ani de politici de imigrare au făcut ca astăzi, în Italia, să fie foarte puține locuri disponibile în CPR (Centre de deținere a migranților-n.r.). Noile CPR care vor fi construite trebuie să fie în locații cu densitate foarte mică a populației și ușor perimetrabile și monitorizate. Nu se va mai crea disconfort și nesiguranță în orașe”, a mai precizat Meloni, explicând că „cele două propuneri vor fi incluse în Decretul Legislativ de Sud pentru a intra imediat în vigoare”. 

Printre măsurile aprobate de Consiliul de Miniștri se numără și cea care extinde durata maximă de detenție la 18 luni în scopul repatrierii celor sosiți neregulamentar în Italia. „Limita de detenție pentru solicitanții de azil este deja de 12 luni astăzi și nu va fi schimbată, dar va deveni efectivă datorită creării centrelor de detenție necesare pentru oricine ajunge ilegal în Italia, inclusiv pentru solicitanții de azil”, a spus premierul.

„La următorul Consiliu European informal din octombrie, Italia va cere celorlalte state membre să ia deciziile necesare și corespunzătoare, în special în ceea ce privește blocarea plecărilor ilegale din Africa de Nord”, a mai spus Meloni. 

Italia asprește legislația cu privire la copiii problemă. Nici părinții abuzivi nu scapă de sancțiuni dure

Leave a Reply