FLURONA, în creștere accelerată în Europa! Spania raportează mai multe cazuri – Cum se simt cei infectați

Autoritățile au declarat că aceste cazuri, identificate în regiunea Catalonia, sunt puține și nu prezintă o evoluţie mai severă decât infectarea doar cu coronavirus.Deşi nu este o situaţie des întâlnită, într-o perioadă cu circulaţie virală intensă poate surveni coexistenţa a doi patogeni într-un organism, explică un medic spaniol, Gemma Craywinckel, precizând că deocamdată nu s-a observat ca aceste cazuri să fie mai grave decât COVID-19 singur.Preocupantă este în schimb posibilitatea saturării sistemului sanitar de înmulţirea cazurilor de COVID-19, care se traduce printr-o creştere constantă a internărilor, inclusiv la ATI, şi a deceselor, mai spune Gemma Craywinckel.

Directorul Serviciului Catalan de Sănătate (CatSalut), Gemma Craywinckel, a confirmat depistarea în Catalonia a dublei infecții cu coronavirus și gripă, cunoscută sub numele de flurona.

Medicul a precizat însă că respectivele cazuri ”sunt puține și nu mai au nicio relevanță”, întrucât oamenii ar avea simptome ușoare.

“Sunt cazuri de coinfectare cu gripă și Covid-19. Sunt sporadice și până acum nu au fost cazuri grave. Este o coexistență a două virusuri. Nu este frecventă, dar se poate întâmpla când circulă viruși de diferite tipuri” a declarat, luni, Craywinckel.

Spania trece în prezent prin al şaselea val de COVID-19, mai virulent decât cele precedente şi alimentat de noua variantă Omicron a coronavirusului, înregistrând pe o perioadă de 14 zile (actualizată ultima dată joi) o rată de incidenţă de 1.775 de infectări la o sută de mii de locuitori.Capacitatea la ATI este ocupată în proporţie de 19% pe ansamblul Spaniei şi de peste 37% în regiunea Catalonia, relatează Agerpres.

Prima țară din lume care a înregistrat combinația de gripă și coronavirus a fost Israelul, în prima zi a anului.

Boala, denumită ”flurona” sau ”Gripovid” a fost depistată la o femeie însărcinată și nevaccinată, care prezenta însă simptome ușoare.

Descoperire ALARMANTĂ, în Israel! FLURONA, primul caz de gripă și coronavirus, la o gravidă nevaccinată. Cât de PERICULOASĂ este combinația.

Leave a Reply