Florin Cîțu spune că există voință politică pentru certificat COVID la locul de muncă: Documentul, valabil pentru medicii din privat și de la stat

„Certificat verde este în vigoare în România astăzi, sunt foarte multe instituții care cer certificat, la mall, la film. Suntem într-un stadiu avansat. Avem certificat încă din guvernul pe care l-am condus. Avem o discuție în coaliție pentru a merge mai departe cu certificatul verde. Propunerea mea, eu cred că este important ca cel puțin personalul din sistemul medical atât la stat, cât și la privat, să li se ceară certificat covid. Bineînțeles, și pentru cei din MAI și alte funcții esențiale. Pentru restul economiei, juriștii sunt împărțiți. Unii spun că este ok, alții spun că nu este ok, specialiștii să se pronunțe.

Varianta pe care noi am propus-o în Parlament este discutată și cu specialiștii din sănătate, și cu specialiștii din justiție. Ea la două voturi nu a trecut de senat. Are susținerea parlamentarilor. Vom vedea dacă mergem mai departe. Dacă nu, avem un certificat verde în România astăzi. Ceea ce e important este să fie aplicată această măsură.

Eu, în coaliție, voi cere ca ministerul să prezinte măsurile pe care le ia. Vreau să văd soluțiile. Încă nu au fost aduse la vot, nu au fost aduse în guvern. Dorința, probabil, că există. Deocamdată nu a fost pus pe masă un proiect”, a declarat Florin Cîțu, vineri.

„Orice instrument e util. Ar trebui să se facă analiză să vedem ce măsuri putem lua să crească gradul de vaccinare. Analiza trebuie să vină de la cei care au propus măsurile, fără o analiză transparentă nu putem lua decizii curajoase. Vom vedea specialiștii ce vor spune. Este singurul proiect pe care îl avem, e singurul proiect. Dacă își asumă guvernul un alt proiect și e mai bine făcut și trece mai ușor. Eu înțeleg de la specialiști că această măsură cu certificatul verde ajută la creșterea numărului de vaccinați, mergem mai departe. Dacă există și alte soluții, le punem în aplicare. Nu voi accepta nicio măsură care să blocheze economia”, a declarat Florin Cîțu.

Leave a Reply