Finala Ligii Campionilor a fost mutată de la Sankt Petersburg – Unde se va disputa competiția

Într-o întrunire de urgență, conducătorii fotbalului european au decis în mod oficial ca partida care va decide câștigătoarea Ligii Campionilor să se dispute într-o altă locație.

 Astfel, deși inițial era vorba ca noul stadion pe care se va juca ultimul act să fie Wembley, UEFA a luat decizia ca finala Champions League să se dispute la Paris, pe ”Stade de France”. Data a rămas 28 mai 2022, ora 22:00.

 „Comitetul Executiv al UEFA a avut astăzi o ședință extraordinară în urma escaladării grave a situației de securitate din Europa. A decis să mute finala Ligii Campionilor UEFA 2021/22 de la Sankt Petersburg pe Stade de France din Saint-Denis. Meciul se va juca așa cum era programat inițial sâmbătă, 28 mai, la ora 21:00″, a transmis UEFA, în mediul online.

În cadrul aceluiași comunicat, oficialii UEFA au decis ca echipele din Ucraina și Rusia rămase în competițiile europene să își joace meciurile pe terenuri neutre.

„UEFA dorește să-și exprime mulțumirile și aprecierea președintelui Franţei, Emmanuel Macron, pentru sprijinul personal și angajamentul său de a muta cel mai prestigios joc al cluburilor europene de fotbal în Franța, într-un moment de criză fără egal. Împreună cu guvernul francez, UEFA va sprijini pe deplin eforturile mai multor părți interesate pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal și a familiilor acestora din Ucraina, care se confruntă cu suferințe umane cumplite, distrugeri și strămutare.

La ședința de astăzi, Comitetul Executiv al UEFA a decis, de asemenea, ca cluburile și echipele naționale din Rusia și Ucraina, care concurează în competițiile UEFA, să fie obligate să joace meciurile de acasă în locaţii neutre, până la o nouă notificare.

Comitetul Executiv al UEFA a decis să rămână în așteptare pentru a convoca noi reuniuni extraordinare, în mod regulat și continuu, acolo unde este necesar, pentru a reevalua situația de drept și de fapt pe măsură ce evoluează și pentru a adopta decizii suplimentare, dacă este necesar”, a adăugat UEFA în cadrul aceluiaşi comunicat.

 

Leave a Reply