Fără telefoane mobile la școală. Restricții pentru elevi

O nouă măsură în școli

Conform noii reguli, aproximativ 13.000 de elevi, cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani, vor fi afectați de această schimbare. Elevii surprinși utilizând telefoanele mobile în timpul orelor vor avea dispozitivele confiscate pentru o perioadă de până la o săptămână. În cazul telefoanelor tradiționale, fără acces la internet, acestea vor fi returnate rapid, însă smartphone-urile vor fi reținute până când părinții le vor ridica personal.

Directorii școlilor speră ca această inițiativă să reducă dependența elevilor de telefoane și să-i ajute să înțeleagă dezavantajele utilizării excesive a rețelelor de socializare. Decizia vine pe fondul preocupărilor publice în creștere cu privire la efectele negative ale smartphone-urilor asupra tinerilor, inclusiv:

Probleme de sănătate mentală: Utilizarea excesivă a rețelelor de socializare și a telefoanelor poate contribui la anxietate, depresie și alte probleme de sănătate mentală.

Dependența de ecrane: Copiii petrec din ce în ce mai mult timp pe telefoane, ceea ce le afectează capacitatea de a se concentra și de a participa activ la activitățile școlare.

Afectarea somnului: Utilizarea telefoanelor înainte de culcare poate perturba somnul și poate duce la oboseală și scăderea performanțelor academice.

Accesul la conținut inadecvat: Tinerii pot fi expuși la conținut nepotrivit sau periculos.

Riscul de furt: Posesia de smartphone-uri valoroase poate atrage infractori și poate pune copiii în pericol.

Colaborarea cu familiile și elevii

Pe lângă interzicerea telefoanelor mobile, școlile din Southwark vor colabora strâns cu familiile și elevii pentru a-i educa asupra dezavantajelor utilizării excesive a smartphone-urilor și a rețelelor de socializare. Obiectivul este de a crea un mediu educațional mai sănătos și mai productiv, în care elevii să fie mai puțin distrași de tehnologie și mai concentrați pe activitățile academice și sociale.

Măsura de interzicere a telefoanelor mobile în școlile din Southwark reflectă o tendință tot mai mare de a proteja copiii de efectele negative ale tehnologiei moderne. Implementarea acestor reguli stricte este un pas important către crearea unui mediu școlar mai sigur și mai benefic pentru dezvoltarea tinerilor. 

 

Leave a Reply