Expert în Sănătate, despre masca FFP2: „În România, oamenii poartă masca sub nas” – Cherecheș recomandă școală online măcar două săptămâni

„E o falsă discuție. FFP2 protejează mai bine decât masca chirurgicală, așa cum masca chirurgicală protejează mai bine decât masca din material textil, dar noi, în România, suntem în situația în care masca nu se portă corect. Oamenii poartă masca sub nas. Nu ne va ajuta, că oamenii care nu au purtat constant masca chirurgicală nu vor purta nici FFP2”, a declarat Răzvan Cherecheș, la Realitatea PLUS.

Referitor la măsurile pe care ar trebui să le ia autoritățile pentru a nu avea un val 5 dezastruos pentru sistemul de sănătate, Răzvan Cherecheș a spus: „Nu s-au luat măsuri la timp, stocuri de medicamente nu sunt, de acum suntem exact unde eram înainte. Trebuie să scădem rata prin reducerea interacțiunilor. Ministerul discută acum de testare, deși școala a început de două zile. Să se treacă la școala online măcar două săptămâni. Toată lumea să poarte mască în interior”.

Masca de protecție FFP2 ar putea deveni obligatorie în VALUL 5! Măsura se află pe masa Guvernului – Când s-ar putea lua o decizie.

Leave a Reply