Există mirosul FRICII și al TERORII? Cum simțim, de fapt, energiile malefice

Cercetătorii de la Universitatea Utrecht din Olanda au testat dacă mirosul poate transmite un sentiment de frică altora, scrie journals.sagepub.com . Ei au cerut unui grup de bărbați să urmărească un film înfricoșător şi unul dezgustător, în timp ce aceştia purtau o cămaşă. 

 

Ulterior, cămăşile au fost strânse și date femeilor pentru a le mirosi. Oamenii de știință au observat expresia facială a femeilor și au descoperit că cele care au primit cămăşile care „miroseau a frică” au arătat expresii faciale teribile, iar cele care au primit cămăși care „miroseau a dezgust” au arătat expresii faciale dezgustătoare.

Rezultatul studiului a fost acela că semnalele chimice acționează ca un mediu prin care oamenii pot fi „sincronizați emoțional” în afara conștientizării. Într-un studiu ulterior, s-a confirmat că emoțiile pozitive ar putea fi transmise în același mod.

Unii oameni de știință sugerează că este posibil să putem simţi energia bună sau rea dintr-un anumit loc. Practic, ceea ce simțim este legat de percepția noastră despre semnalele pozitive sau negative rămase în acel mediu particular.

 

Aceasta înseamnă că, dacă intraţi într-o încăpere unde s-a întâmplat ceva îngrozitor care a provocat frică, s-ar putea să simți, de fapt, semnale chimice negative pe care voi le simţiţi.

Ideea este că putem simţi energia bună sau cea rea, iar acest lucru nu ţine de domeniul supranaturalului; cunoștințele noastre științifice cresc și, într-o bună zi, putem afla mai multe despre acest subiect interesant. Data viitoare când intraţi într-o încăpere și simțiţi vibrații bune sau rele, poate că nu vă imaginaţi lucrurile. Poate că ceva bun sau rău s-a întâmplat acolo odată.

Leave a Reply