Englezii, în pericol, înainte de Anul Nou: Peste 90% dintre bolnavii critici nu au făcut BOOSTER. Anunțul lui Boris Johnson

În total 8.240 de bolnavi de COVID-19 erau spitalizaţi la 22 decembrie în Regatul Marii Britanii, iar dintre aceștia 842 erau în stare gravă, la ATI, conectați la ventilator.

Dar Boris Johnson i-a îndemnat miercuri pe englezi să fie prudenți la sărbătorirea Noului An, la festivitățile care încep vineri. Premierul a reamintit de importanța vaccinări icu doza BOOSTER împotriva COVID-19, mai ales că ținta Guvernului era ca toată populația adultă să fie vaccinată și cu doza BOOSTER până la sfârșitul anului 2021.

„Îmi pare rău să o spun, dar majoritatea oamenilor internaţi la terapie intensivă în spitalele noastre sunt cei care nu au fost vaccinaţi cu «booster». Am stat de vorbă cu medici care spun că până la 90% dintre persoanele de la terapie intensivă nu au fost vaccinate cu un «booster»”, a spus Johnson în timpul unei vizite la un centru de  vaccinare.

„Dacă nu v-aţi vaccinat, prezentaţi în medie un risc de opt ori mai mare să ajungeţi la spital”, a declarat Boris Johnson.

🚨🚨 Boris Johnson a exclus din nou, miercuri, o înăsprire a restricţiilor implementate în Anglia în vederea opririi răspândirii virusului, spre deosebire de Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord – care au închis discotecile. În același timp, cei patronii restaurantelor, barurilor se așteaptă ca aceștia să vină în Anglia de Anul Nou, estimând un număr de peste 100.000 de scoțieni și galezi, irlandezi.

”Varianta omicron continuă să ridice probleme adevărate. Observăm o creştere a cazurilor în spitale, însă este clar că este mai puţin virulentă decât varianta delta şi putem continua să procedăm aşa cum facem” în prezent, a mai spus Boris Johnson.

Autorităţile sanitare se tem că, în pofida unui risc mai slab, numărul cazurilor poate creşte atât de mult încât să antreneze o presiune de nesuportat asupra sistemului spitalicesc, cu atât mai mult cu cât un număr de tot mai mare al personalului din sănătate este plasat în carantină.

OMICRON s-a răspândit fulgerător în Regatul Unit iar marţi a fost înregistrat un număr-record – de aproape 130.000 de infectări  în Anglia şi Ţara Galilor. Până în acest moment, în urma campaniei masive de vaccinare, aproape 57% din populaţia în vârstă de peste 12 ani a primit și doza Booster.

Leave a Reply