Drogul care UCIDE 150 de oameni pe zi a ajuns și în România! Substanța letală, descoperită în timpul perchezițiilor din dosarul Vlad Pascu

Sunt efectele drogului care omoară zilnic aproximativ 150 de oameni în Statele Unite. De 50 de ori mai puternic decât heroina și de 100 de ori mai puternic decât morfina, Fentanylul este unul dintre cele mai periculoase droguri apărute în ultima perioadă. Recent, drogul a ajuns și în Europa. Iar zilele trecute, substanța extrem de periculoasă a fost descoperită în timpul perchezițiilor din dosarul rețelei de droguri din care făcea parte Vlad Pascu.”Creează stări de dezechilibru majore, dând o senzație falsă de liniște, de relaxare, de rupere de realitate. Este foarte periculos dacă este consumat la volan, în sensul că încetinește reflexele, apar distorsiuni auditive și vizuale, se confundă obiectele.

El se consumă în general în compoziție cu un drog stimulant al sistemului nervos central

Stau aplecați, nu mai realizează care este cerul, care este pământul. Nu pot comunica”, a declarat, pentru Realitatea PLUS, Cătălin Țone, expert antidrog.Fentanylul a fost sintetizat pentru prima oară în Belgia, în anul 1959. Gândit pentru a combate durerile puternice suferite de pacienții oncologici sau de cei care au trecut prin operații grele, medicamentul a început să fie utilizat la scară largă doar câțiva ani mai târziu. Și-a dovedit rapid eficiența, în special pentru că dozele necesare pentru a ameliora durerea sunt extrem de mici. În ultimii ani, însă, producătorii de droguri au descoperit că pot fabrica substanța extrem de ieftin în laboratoarele lor clandestine.”Adicția se instalează de la prima doză. Este un prag important de instalare a dependenței, și cu siguranță dacă apare a doua, a treia doză, atunci lucrurile scapă de sub control. Dacă adicția se instalează în perioada adolescenței chiar dacă reușește să își rezolve situația, rămâne cu sechele”, a aratat expertul antidrog. În Statele Unite, lupta cu drogul este extrem de dificilă. În acest filmuleț, surprins de camera de corp a unui polițist din statul Florida, se aude cum agentul îi spune brusc colegului său că se simte amețit iar apoi cere ajutorul medicilor. Polițistului i s-a făcut rău la doar câteva momente după ce a atins un recipient contaminat cu Fentanyl.

“Mă simt foarte amețit. Cheamă paramedicii. Mă simt foarte amețit”, a spus politistul, conform inregistrarilor de pe camera atasata costumului sau.

“Traficanții din Statele Unite ale Americii și din Canada vând anumite substanțe, cum ar fi de exemplu cocaina, în combinație cu fentanyl sau cu xilazină și nu spun consumatorilor că există această combinație”, a mai spus Catalin Tone.Un antidot pentru supradoza de fentanyl există. Naloxonul, cunoscut și drept Narcan, este un medicament care se administrează nazal imediat după expunere și poate anula efectele opioidelor în doar câteva minute. Peste ocean, majoritatea polițiștilor au la ei o doză de urgență. La noi, însă, medicamentul se găsește extrem de greu. 

Leave a Reply