Doliu uriaș în presa din România! Jurnalistul Mircea Carp a murit la vârsta de 101 de ani. Mesajul Familiei Regale: „A fost un exemplu de constanţă şi devotament”

„Ieri, 7 iunie, ora 20.30, cel care a fost decanul de vârstă a jurnaliștilor din exil, domnul Mircea Carp, cel ce a dăruit un veac țării precum titlul ultimei sale cărți (Un veac dăruit țării), lansată anul trecut cu ocazia împlinirii a 100 de ani, dl. Mircea Carp, și-a terminat în liniște, demnitate și dragoste nemărginită pentru țara sa, (…), după ce și-a binecuvântat famiilia prietenii și pe cei apropiați, la icoana pe care o avea mereu aproape, și-a terminat în tăcere, cu modestia sa moldovenească, călătoria celor 101 ani, de data aceasta nu în jurul lumii, ci în lumea aceasta, la vârstă de 101.

Fie-i veșnică odihna și neprețuită aminitirea. Întotdeauna ne va spune tuturor, de oriunde s-ar afla, poate de pe o stea a marilor jurnaliști: Să auzim numai de bine!”, a transmis Carmen Grigoraș, colaboratoarea sa apropiată.

Familia Regală a transmis un mesaj la moartea jurnalistului Mircea Carp în care afirmă că acesta a fost “un exemplu de constanţă şi devotament, de onoare şi de măsură, de rigoare profesională şi de altruism”.

“Sărbătorit anul trecut pentru împlinirea a o sută de ani, Mircea Carp a fost un exemplu de constanţă şi devotament, de onoare şi de măsură, de rigoare profesională şi de altruism. De aceea, plecarea sa dintre noi nu aduce doar tristeţe şi compasiune, ci este şi un moment de omagiu şi admiraţie pentru lunga şi exemplara sa viaţă”, a scris Familia Regală, sâmbătă, pe Facebook.

“A servit Coroana timp de o viaţă, iar serviciul său credincios şi demn este cel mai bine creionat de propriile lui cuvinte: Astăzi, la vârsta înaintată de 100 de ani, mă consider mai supus ca oricând patriei mele şi Coroanei. Născut în acelaşi an cu Regina Ana a României, Mircea Carp a traversat aceleaşi epoci şi timpuri pe care le-au trăit Regele Mihai şi Regina Ana, dar, datorită darului longevităţii, a fost şi un contemporan al nostru, rămânând una dintre cele mai profunde exemplificări ale patriotului român. Dumnezeul să-l odihnească în pace!”, a mai scris Familia Regală. 

Mircea Carp a fost ofiţer în Armata Regală Română, jurnalist şi analist politic, precum şi unul dintre liderii posturilor de radio româneşti de la Vocea Americii şi Europa Liberă. În anul 2015, Regele Mihai l-a învestit cu Crucea Casei Regale a României.

Leave a Reply