Descoperirea care îi va face fericiți pe șoferii care obișnuiec să bea. A aparut un gel care anulează efectele alcoolului

Substanța, care a fost dezvoltată de cercetătorii de la Institutul Federal de Tehnologie ETH Zurich, descompune alcoolul în tractul gastrointestinal înainte că acesta să între în sânge, potrivit unui studiu publicat luni în revista Nature Nanotechnology.

Gelul a fost testat pe șoareci fără efecte adverse. Se anticipează că gelul va reduce, de asemenea, efectele nocive și intoxicante ale alcoolului la oameni, după cum a explicat cercetătorul principal Raffaele Mezzenga pentru agenția de presă Keystone-SDA.

„Tehnologia noastră ar putea oferi o soluție inedită în lupta împotriva problemei globale a abuzului de alcool”, a declarat cercetătorul.

Gelul este compus din proteine din zer. În tractul gastro-intestinal, acesta transformă alcoolul în acid acetic fără a produce subproduse dăunătoare pentru organism.

Cercetătorii au în vedere, de asemenea, utilizarea gelului într-un context recreativ, a precizat Mezzenga. De exemplu, ar putea fi folosit pentru a conduce în siguranță până acasă după câteva pahare.

Cu toate acestea, mai sunt necesare o serie de teste clinice înainte de a fi autorizat pentru uz uman.

Leave a Reply