Degradarea fatadelor cladirilor si depistarea acestora

Degradarea cladirilor, fatadelor este un proces care apare din mai multe motive. Lipsa unei intretineri corespunzatoare, lucrarile executate fara a tine cont de standarde de calitate impuse, materialele de slaba calitate utilizate in timpul punerii in practica a proiectelor. Iata doar cativa factori importanti care pot duce la degradari. Insa degradarea nu este doar o problema a cladirilor. Putem avea degradari la nivelul infrastructurii, a drumurilor, degradari cu efecte greu de estimat in timp asupra calitatii si eficientei unei infrastructuri.

Depistarea unor zone degradare este o prioritate pentru firmele care se ocupa de cladiri, drumuri, infrastructura. Cu cat gasim mai rapid toate degradarile aparute si ne dam seama care au fost cauzele ce au dus la ele, cu atat vom reusi sa salvam structurile respective si sa le imbunatatim functionarea si aspectul exterior, interior.

Scanarea 3D poate fi solutia rapida de depistare a degradarii avansate

Scanarea 3D cu laser si drone moderne, capabile sa colecteze date extrem de multe intr-un timp foarte scurt, poate fi o solutie utila atunci cand avem nevoie de depistari ale degradarilor in cel mai comod si simplu mod existent. Datele brute vor fi descoperite intr-un nor de puncte 3d, se proceseaza si se analizeaza pentru a da nastere unei game nelimitate de produse specifice si standarde industriale. Cartografierile utilitare, aeriene, permit modelarea 3D si descoperirea extrem de rapid a oricaror degradari aparute, chiar si a celor ascunse. Se ajunge in zone greu accesibil sau imposibil de accesat in conditii normale, costurile sunt reduse, se petrece timp mai putin pe teren si toate modelele 3D generate ofera foarte multe detalii.

Gradul de degradare se stabileste in baza caracteristicilor spectrale, stim cu precizie milimetrica unde s-a produs degradarea si cat de afectata este structura degradata. Reprezentarile 3D ale fatadelor vor permite o analizata aplicata si studii detaliate in privinta gradului de degradare, dar si urmarirea evolutiei degradarii in timp. Se demarcheaza exact zonele unde degradarea este intr-un stadiu avansat si se iau pe loc cele mai bune decizii legate de renovari, reparatii capitale. Deformarile constructiilor si degradarile structurilor nu vor mai fi atat de greu de urmarit si de estimat, apreciat. Costurile reparatiilor, refacerii zonelor degradate, sunt mai usor de intuit, zonele mai putin vizibile afectate de degradare vor fi observate cu o acuratate excelenta.

Obtinerea unor imagini cu rezolutie foarte mare, unor modele 3D digitale bazate pe date stranse intr-un numar cat mai mare, dar si analiza axata pe observatii detaliate ale zonelor afectate, iata alte avantaje notabile ale scanarilor 3D cu ajutorul dronelor moderne. Castigi timp si bani cu scanarea 3D, ai si cladiri, infrastructura fara probleme, eviti distrugeri mari la nivelul lor si te bazezi mereu pe datele colectate prin aceste metode revolutionare destinate profesionistilor din constructii si nu numai. Cu scanarile 3D laser din drone evaluarea degradarilor si depistarea lor nu vor mai fi probleme de netrecut pentru specialistii din diverse domenii.

Sursa foto: Topo Live Engineering

Leave a Reply