De ce miros URÂT după spălare hainele închise la culoare?

Mulți oameni evită hainele negre sau foarte închise la culoare din cauza mirosului neplăcut pe care-l au acestea după spălare și a faptului că nu poate fi îndepărtat cu nimic. De care este cauza mirosului?

Explicația este banală, dar puțin cunoscută. Producătorii de îmbrăcăminte folosesc pentru haine întunecate o vopsesc pe bază de henna neagră și chinolină, substanțele concepute pentru a da profunzime și durată culorii.

Din păcate, acestea sunt substanțe nocive și, în plus, emană un miros neplăcut în sine.

Atunci când sunt combinați cu detergenți, cum ar fi lichide multifuncționale, capsule sau balsamuri de rufe, compușii chimici reacționează între ei, astfel încât rufele închise la culoare, în loc să fie parfumate, parcă miros mai rău decât înainte de spălare.

Nu ajută nici faptul de a pune mai mult detergent și balsam, ba chiar poate amplifica mirosul neplăcut.

Cum să speli lenjeria închisă la culoare, astfel încât să nu miroasă

Pentru spălarea hainelor negre, puteți folosi detergenți pentru hainele pentru bebeluși și nu adăugați balsam de rufe. NU vor mai avea mirosul neplăcut, dar trebuie să știți și că-și vor pierde mult mai repede profunzimea culorii.Este mai bine să folosiți fie capsule de detergent sau lichid pentru spălarea țesăturilor închise la culoare, adăugând încă 50 ml de oțet la clătire.

Leave a Reply