Cutremur la nivel înalt în SUA: Hunter Biden, inculpat oficial – Fiul președintelui, acuzat că a cumpărat ilegal arme când se droga

 

Hunter Biden, de 59 de ani, fiul președintelui Biden, a fost inculpat. El a fost pus sub acuzare, a anunțat joi consilierul special David Weiss, desemnat de procurorul general Merrick Garland pentru această anchetă legată de diul președintelui Biden, scrie presa americnaă.

Potrivit rechizitoriului, Hunter ar fi mințit cu privire la consumul de droguri atunci când și-a cumpărat o armă în 2018. Fiul președintelui Joe Biden riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru declarații false, potrivit NBC News.

Sunt mai multe acuzații împotriva lui Hunter, toate legate de faptul că ar fi dat declarații false în momentul în care a cumpărat arme de foc în trecut, perioadă în care era consumator de droguri. Pe numele fiului președintelui au fost formulate trei acuzații federale legate de arme de foc. Anunțul oficial de punere sub acuzare vine după ce un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii au eșuat, fiind respins de fiul președintelui american și de echipa sa de apărare.

Hunter Biden este deja investigat de câțiva ani. În iunie acest an, parchetul din Delaware a publicat primele acuzații împotriva fiului președintelui. El este acuzat că a deținut ilegal o armă de foc în 2018 pentru că și-a ascuns dependența de droguri atunci când și-a cumpărat arma. Justiția îl mai acuză și că nu a plătit impozitul pe venit datorat la termen în 2017 și 2018.

Hunter Biden este, de asemenea, investigat pentru afacerile sale, în centrul anchetelor începute de republicani. Președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Kevin McCarthy, a anunțat deja că a ordonat unei comisii din Cameră să deschidă o anchetă oficială de punere sub acuzare (impeachment) a președintelui Joe Biden, în legătură cu afacerile familiei sale, lansând o procedură istorică înaintea alegerilor din 2024. Ancheta vizează presupusele sale legături cu „schema de trafic de influență” străină a lui Hunter Biden.

Declarațiile false date la achiziția de arme datează din anul 2018. Hunter Biden ar fi achiziționat pistolul de calibrul 0,38 din Delaware, stat care are reguli stricte legate de deținerea de arme de foc. Potrivit răspunsurilor date de Hunter Biden în 2018, la întrebarea dacă este sau nu consumator sau dependent de droguri, acesta ar fi bifat „Nu”.

Pedeapsa maximă prevăzută în acest caz este de 25 de ani de închisoare dacă va fi condamnat pentru toate capetele de acuzare. Hunter Biden ar putea fi sancționat și cu o amendă de maximum 250.000 de dolari și trei ani de încercare, mai precizează publicația britanică Daily Mail.

 

Sursă Foto: Daily Mail

 

Leave a Reply