Cum se țin viespile la distanță. Truc util pentru cei care locuiesc la curte

Puterea plantelor împotriva viespilor

Plantele de citronella, menta verde și lemongrass pot fi aliații noștri în lupta împotriva viespilor. Motivul? Aceste insecte nu suportă mirosurile puternice emise de aceste plante. Așadar, plantarea acestor vegetații în grădină poate ajuta la ținerea viespilor la distanță.

Nu doar viespile vor fi ținute la distanță de aceste plante, ci și alte insecte nedorite, cum ar fi furnicile. Mai mult decât atât, plantele precum menta sunt ușor de îngrijit și pot oferi și alte beneficii în grădină. Pe lângă acestea, pelinul, o altă plantă utilă, este cunoscut pentru proprietățile sale repelente împotriva insectelor.

Utilizarea uleiurilor esențiale

Dacă spațiul în grădină este limitat, sau pur și simplu preferăm o altă opțiune, uleiurile esențiale pot fi o alternativă excelentă. Aromaterapia poate fi folosită eficient pentru a ține la distanță viespile și alte insecte nedorite, oferindu-ne totodată avantajele mirosurilor plăcute.

Cu ajutorul acestui truc simplu, putem să ne bucurăm de grădina noastră în timpul verii, fără să ne confruntăm cu invazia neplăcută a viespilor și a altor insecte. Plantarea de citronella, menta verde și lemongrass sau utilizarea uleiurilor esențiale poate face minuni în menținerea unei atmosfere plăcute în jurul casei noastre.

Leave a Reply