Cum recunoști roșiile injectate din piețe și din magazine. Semnele distincte la care să fii atent

Deși roșiile injectate pot părea a fi sănătoase și delicioase, ele pot conține aditivi și substanțe chimice periculoase. În consecință, este important să recunoașteți roșiile injectate și să eviți să le cumpărați.

Verificați forma și mărimea – Roșiile injectate sunt adesea mai mari decât roșiile naturale, cu o formă mai uniformă și mai regulară.

Verificați textura – Roșiile injectate sunt adesea mai dure și mai grele decât celelalte. Dacă găsiți o rosie cu o textură prea dură sau prea grea, este probabil că a fost tratată cu substanțe chimice pentru a îmbunătăți rezistența.

Verificați culoarea – Roșiile injectate au adesea o culoare mai intensă și mai uniformă decât celelalte.

Verificați interiorul – Dacă deschideți o rosie injectată, veți observa un interior alb, lemnos, în loc de interiorul natural al roșiilor, care este roșu. Acesta este un semn că poate conține chimicale folosite pentru a se coace repede și a rezista mai mult timp.

Verificați pulpa – Dacă deschideți o rosie injectată și verificați pulpa ei, veți observa că aceasta este prea compactă și prea dură. Acest lucru sugerează că a fost produs printr-un proces special de injectare.

Codul secret de pe etichetele fructelor: Ce semnifică numerele și cum îți dai seama care sunt modificate genetic

Leave a Reply