Cum îți dai seama dacă suferi de amigdalită sau de Covid – semnele care îți pot salva viața

Covid-19 continuă să circule activ în România. Dacă pe perioada sărbătorilor, rata de infectare a fost una scăzută, iată că numărul de noi cazuri a început din nou să crească. Dar în timpul sezonului de iarnă, poate fi dificil să diferențiezi această boală de alte patologii care circulă în această perioadă. Acesta este motivul pentru care Faïza Bossy, medic generalist citat de Femme Actuelle, face un bilanț al simptomelor virusului SARS-CoV-2 și ale anginei.Care sunt simptomele Covid-19?

Covid-19 se transmite prin secrețiile salivare emise de un purtător în timpul unei discuții, o criză de tuse sau un strănut. Acestea pot infecta și obiectele și suprafețele din apropiere. De aceea este esențial să vă spălați mâinile în mod regulat după ce ați intrat în contact cu orice suprafață.

Deși de obicei este mai frecvent să vă îmbolnăviți de o răceală , dureri de gât sau gripă în timpul iernii, în acest an poate fi mai dificil să distingem aceste infecții de cele cu Covid-19. Prin urmare, este important să cunoaștem simptomele cele mai recurente ale bolii, care se dovedesc a fi:

febrădureri articulare și/sau muscularecefaleeoboseală neobișnuitădureri de corpdiareepierderea gustului (ageuzie) și a mirosului (anosmie)transpirații nocturnemâncărimea gâtului

Leave a Reply