Cat costa un aparat dentar?

Daca te-ai hotarat sa porti aparat dentar, urmatorul pas este sa alegi tipul de aparat dentar pe care ti-l doresti, un medic ortodont care sa aiba experienta necesara pentru montarea si reglarea acelui tip de aparat si un buget pe care esti dispus sa-l acorzi acestei proceduri.

Cat costa un aparat dentar si care sunt factorii care influenteaza costul tratamentului ortodontic?

Pretul aparatului dentar poate varia in functie de mai multi factori printre care cei mai importanti sunt tipul aparatului dentar si tratamentul ortodontic necesar.

Tratamentul ortodontic poate fi realizat din motive estetice, dorindu-se imbunatatirea aspectului general al dintilor si al fetei, insa cel mai frecvent, este realizat din motive practice, pentru imbunatatirea functiei aparatului dento-maxilar. Pentru indeplinirea acestor obiective medicul specialist va prezenta optiunile privind tipul de aparat dentar, in functie de anomaliile depistate.

Daca tratamentul nu este instituit, daca dintii nu sunt corect pozitionati atunci ei nu pot fi igienizati corespunzator, nu se realizeaza o muscatura corecta si se deterioreaza aspectul facial, ceea ce poate duce la consecinte precum:

  • aparitia cariilor datorita igienei necorespunzatoare,
  • afectiuni parodontale ce vor determina pierderea dintilor,
  • probleme articulare si musculare datorita ocluziei (muscaturii) incorecte,
  • suprasolicitarea musculaturii masticatorii.

Costul tratamentului ortodontic este influentat de costul aparatului dentar in cea mai mare parte. Alegerea acestuia se face la indicatia medicului ortodont, dar si in functie de preferintele pacientului. Daca ati ajuns si la capitolul buget, puteti alege dintre urmatoarele tipuri de aparate dentare.

  1. Aparat dentar metalic: bracketii sunt facuti din metal, iar pretul acestuia tinde sa fie mai accesibil, respectiv 2250 lei/arcada.
  2. Aparat dentar ceramic: bracketii sunt realizati din material ceramic, fiind astfel mult mai discret decat cel metalic, dar nu la fel de rezistent. Pretul unui astfel de aparat este de 2800 lei/arcada.
  3. Aparat dentar safir: bracketii sunt aproape invizibili, fiind astfel cea mai discreta varianta de aparat dentar conventional. Pretul aparatului dentar safir este de 3300 lei/arcada.
  4. Aparat dentar mobil: destinat in special copiilor de varste mici, in cazul carora se pot rezolva cu mai multa usurinta anumite probleme ortodontice, avand in vedere ca dezvoltarea maxilarului si a dintilor continua. Pretul acestui aparat dentar este de 1000 lei/arcada.
  5. Aparat dentar lingual Incognito: este recomandat, de regula, persoanelor care nu se simt confortabil cu ideea de a purta aparat dentar, acesta fiind extrem de discret, intrucat bracketii sunt fixati in spatele dintilor. Costul aparatului dentar lingual Incognito este de peste 10000 lei/arcada.

Pentru o estimare corecta a pretului tratamentului, va recomandam sa programati o consultatie la clinica stomatologica Dental Hospital Romania cu medicul specialist ortodont, care va poate oferi suport in alegerea celui mai bun aparat dentar si servicii de cea mai buna calitate privind montarea si reglarea acestuia.

Leave a Reply