Condamnare în cazul studentului care şi-a omorât vecina pentru că îl deranja. Detalii ȘOCANTE din anchetă

Crima a avut loc în 13 iulie 2021, în ziua în care tânărul din Timişoara, student la Facultatea de Fizică, avea examenul de licenţă.

Conform procurorilor, femeia tropăia şi ţipa prin apartament sau bătea minute în şir în podea şi pereţi pentru ca vecinii de dedesubt să facă linişte, relatează adevarul.ro

Pe fondul tensiunilor, un prim incident grav a avut în 2020.

Când vecina sa a venit la el la uşă, tânărul i-a dat femeii un ciocan în cap, faptă pentru care a fost trimis în judecată pentru loviri şi alte violenţe.

În 2021, între student şi vecina sa au continuat tensiunile.

În noaptea de 12 spre 13 iulie 2021, femeia care locuia deasupra apartamentului tânărului „a provocat un nou scandal, a sunat şi bătut cu pumnii în uşa apartamentului, trezindu-i astfel pe inculpat şi părinţii săi, deranjată fiind din nou de zgomotul produs de aparatul de aer condiţionat al acestora, amplasat pe peretele exterior al blocului”.

„Într-un final, victima s-a liniştit, însă inculpatul, care trebuia să susţină examenul de licenţă în ziua respectivă, proba orală, nu a mai reuşit să se odihnească cum trebuie”, mai spun procurorii care l-au trimis pe tânăr în judecată.

Dimineaţa, după ce părinţii săi au plecat la lucru, tânărul s-a dus cu bicicleta la o benzinărie, a cumpărat 1,74 litri de benzină, a pus-o în debara şi a plecat la facultate.

Când s-a întors, a încercat să se odihnească, iar în jurul orei 14.20, vecina de la etaj, deranjată ca de obicei de zgomotul aparatului de aer condiţionat, a coborât la parter şi s-a dus direct la uşa apartamentului vecin, ţipând că are nevoie de linişte.

Tânărul a turnat aproximativ jumătate de litru de benzină pe aceasta, după care imediat, cu o brichetă, a aprins hainele victimei.

Victima a suferit arsuri pe 98 la sută din suprafaţa corpului şi a murit.

Tânărul este condamnat la 16 ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Leave a Reply