Colecția șef de stat, 2022 – Licitația la care Melania Trump vinde 3 obiecte pentru care acceptă doar criptomonede

Licitaţia se va desfăşura online în perioada 11-25 ianuarie, cu un preţ de pornire de 250.000 de dolari, echivalentul a circa 1.416 Solana (SOL), menţionează fosta primă doamnă a SUA, pe website-ul său.

Potrivit acesteia, colecţia este una aniversară, amintimd de prima vizită de stat oficială găzduită de Donald Trump, când preşedintele francez Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte, au fost la Casa Albă în aprilie 2018.

Pălăria scoasă la vânzare este cea purtată de Melania Trump în timpul acelei vizite şi a fost concepută special pentru ea de către stilistul său personal, franco-americanul Hervé Pierre.

Pe lângă pălăria de culoare albă, vor fi licitate şi o pictură realizată de artistul francez Marc-Antoine Coulon ce o reprezintă tot pe Melania purtând acea pălărie, precum şi o operă digitală NFT cu aceeaşi pictură.

Jetoanele nefungibile (non-fungible token ”NFT”) sunt certificate de autenticitate asociate unui obiect virtual căruia îi conferă astfel un caracter unic. Aproape necunoscute cu un an în urmă, acestea reprezintă, în opinia unora, noua valoare a pieţei de artă contemporane.

 ”O parte a câştigului” din noua licitaţie va fi destinată instruirii în sectorul digital pentru copiii instituţionalizaţi, mai spune Melania Trump.

Leave a Reply