Cine dă ora exactă în politica românească. Ce politicieni au ceasuri de zeci de mii de euro?

Ultima apariție controversată cu un ceas de zeci de mii de euro îi aparține lui Rareș Bogdan. Acesta a mers la piață să cumpere pătrunjel cu un ceas în valoare de 30 de mii de euro. Probabil, bijuteria costă mai mult decât toată marfa din piața vizitată de liderii PNL. Liderul liberal a scris în declarația de avere că are ceasuri în valoare de 200 de mii de euro. 

Un alt personaj care și-a afișat luxul în spațiul public este fostul premier Viorica Dăncilă. Aceasta a fost surprinsă în timpul campaniei electorale din 2019 cu un ceas în valoare de zece mii de euro la mână. Fostul demnitar spunea că a primit ceasul cadou de la soț.

În același timp, președintele Klaus Iohannis se poate lăuda cu un ceas în valoare de 38.740 euro. Șeful statului a primit bijuteria cadou în anul 2018 de la un șeic din Emiratele Arabe Unite. Potrivit legii însă, obiectul de lux trebuie să rămână în patrimoniul Administrației Prezidențiale. Asta dacă Iohannis nu vrea să-l răscumpere.

 

 

Fostul președinte Traian Băsescu este cel care s-a afișat cu o colecție impresionantă de ceasuri. Bijuteriile fostului șef de la Cotroceni valorează 105.000 euro.

 

Un alt scandal care a influențat alegerile a fost cel al ceasurilor dăruite de Marian Vanghelie lui Mircea Geoană. Acestea valorează peste o sută de mii de euro și au fost puse de două ori sub sechestru. 

Până și social-democratul de modă veche Ion Iliescu, cel care și-a făcut renumele de politician sărac și cinstit, s-a afișat în fotografiile de presă pentru ultima sa candidatură la președinția României, din 2000, cu un ceas în valoare de 15.000 de euro, potrivit KMKZ.ro

Leave a Reply