Cele mai dure exerciţii militare ale tuturor timpurilor. De la trecut prin foc la băut sânge de cobră, soldații trec prin teste supraomenești

Pregătirea militarilor pentru luptă implică exerciţii ample, special concepute pentru a-i întări atât fizic, cât şi psihic. 

În cele ce urmează, vă vom prezenta câteva dintre cele mai dure exerciţii militare din lume. După unii, ar fi mai aspre decât realitatea pe care ar urma să o trăiască soldaţii pe câmpul de luptă.

1. “Cartoful fierbinte”

În China, soldaţii sunt supuşi unei probe prin care aceştia trebuie să “joace” cartoful fierbinte. Numai că aceştia au de manevrat, în realitate, probabil unul dintre cele mai fierbinţi obiecte: grenade amorsate. După ce cuiul este scos, soldaţii aruncă grenada de la unul la altul, până la ultimul. Acesta trebuie să nimerească o groapă. Imediat, soldaţii se culcă la pământ şi îşi acoperă urechile, înainte ca explozia devastatoare să aibă loc. Totul este o cursă contra cronometru.

2. Împuşcătura în piept

Una dintre tehnicile de instrucţie din Rusia presupune încasarea unei împuşcături în piept. Logica acestui exerciţiu este aceea de a familiariza soldatul cu senzaţia împuşcăturii, în eventualitatea unui atac armat frontal. Ce-i drept, aceştia poartă veste antiglonţ. Cu toate acestea, mulţi ajung să sufere răni destul de grave. În timp ce sunt supuşi tirului, aceştia sunt îmbrânciţi de colegii lor, pentru a simula un atac cât se poate de real.

Ce poți să pățești dacă depășești limita legală de viteză cu doar 1 km/h. Te ia poliția la ochi sau nu?

3. Saltul prin cercul de foc

Se întâmplă tot în China. În timpul exerciţiului, soldatul trebuie să ţină tot timpul arma din dotare în mână. Şi asta, chiar dacă hainele îi iau foc!

4. Spartul cărămizilor de beton cu capul

Şi de această dată tehnica este specifică soldaţilor din armata chineză.

5. Sorbitul sângelui de cobra

Soldaţii din marina americană sunt supuşi unei probe atipice care presupune băutul sângelui de cobra. După ce sunt învăţaţi cum să ucidă şerpii, aceştia trebuie să lase capul pe spate şi să bea sângele de cobră pe care şi-l picură unul altuia în gură. Totodată, trebuie să facă faţă unui alt exerciţiu care presupune sfâşierea gâtului unor păsări, de cele mai multe ori pui, cu dinţii.

Pana prostului în aer: Un avion cu peste o sută pasageri a rămas fără combustibil la granița cu Germania

Leave a Reply