Cel mai în vârstă student din România a absolvit, sâmbătă, Universitatea “1 Decembrie 1918″din Alba Iulia. Evenimentul, marcat cu ropote de aplauze

Născut în 17 iunie 1935, Aurel Voicu, inginer mecanic şi primar al oraşului Cugir până în 2004 şi viceprimar până în 2008, a urmat masteratul la “Cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului istoric”, fiind pasionat de istorie.

Momentul a fost marcat și pe pagina de Facebook a instituției de învățământ superior:

 „A fost o zi atât de magică astăzi! Felicităm toți absolvenții PROMOȚIEI 2024 #UAB!Mulțumim tuturor, părinți, profesori, prieteni, pentru prezența în număr atât de mare la Festivitatea și Parada de Absolvire din acest an! Desigur, într-o zi atât de specială nu putea lipsi un moment cu adevărat unic: premierea celui mai onorabil absolvent al UAB, Dl. Voicu Aurel, care la aproape 90 de ani a absolvit studiile de Masterat în cadrul universității noastre!  Vă felicităm cu drag pentru perseverență și activitatea dumneavoastră ca student exemplu.”Irinel Columbeanu a spus cu ce se ocupă Monica Gabor în America: „Nu a reușit să-și realizeze visul”

 În cadrul festivității de absolvire a promoţiei 2024, rectorul universității, Daniel Breaz, a spus,că Aurel Voicu este “un exemplu” şi că este “o onoare” pentru Universitatea “1 Decembrie 1918” să îl aibă ca absolvent.

Peste o mie de absolvenţi au participat sâmbătă la festivitatea organizată în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, printre aceştia aflându-se şi tineri din peste 30 de ţări, potrivit rectorului.”Sunteţi o promoţie aparte, sunteţi o promoţie specială, sunteţi o promoţie care, cu siguranţă, ne va aduce mândrie. Veţi fi o promoţie de succes, pentru că aşa au fost şi celelalte promoţii ale universităţii noastre”, le-a transmis Daniel Breaz.

Înfiinţată în 1991, când avea o singură facultate, cea de Ştiinţe Umaniste, cu specializările Istorie şi Teologie Ortodoxă, şi un Colegiu Tehnic şi Economic, universitatea de stat din Alba Iulia are în prezent cinci facultăţi – de Istorie, Litere şi Ştiinţe ale Educaţiei, de Ştiinţe Economice, de Informatică şi Inginerie, de Drept şi Ştiinţe Sociale şi de Teologie Ortodoxă.  

“Rușinea” pe care a trăit-o un milionar român când a comandat o șampanie de 2.000 de euro la Nisa. Povestea incredibilă a omului de afaceri

Leave a Reply