Ceaiul cu care kilogramele se topesc SĂNĂTOS, de la o zi la alta. Planta se află în frigiderul oricui

Ceaiul de pătrunjel are două calități importante care îl fac un adjuvant extraordinar în curele de slăbire: elimină apa în exces din organism și reglează nivelul de zahăr. Însă beneficiile lui nu se opresc numai aici, fiind plin de antioxidanți, vitaminele A, C, B și K.

 

Prin urmare, o infuzie din această plantă minune poate face minuni și ne ajută în pierderea kilogramelor în plus, scrie DIVA.

 

Cum prepari ceaiul de pătrunjel

Pentru a prepara ceai de pătrunjel din frunze proaspete, pune o mână de frunze de pătrunjel spălate, tocate, într-o cană cu apă fierbinte (atenție! nu clocotitiă!) și lasă la infuzat pentru cel puțin 20 de minute. Strecoară ceaiul. Adaugă-i și puțină zeamă de lămâie și miere, dacă gustul lui amar nu îți permite să îl bei. Poți face o cantitate mai mare o dată, pentru că ceaiul de pătrunjel poate fi păstrat la frigider chiar și 3 zile. La 1 litru de apă fierbinte poți folosi 5 linguri de frunze tocate de pătrunjel.

 

Este una dintre puținele surse vegane de proteine, deci ajută la reducerea senzației de foame;

Este bogat în homocisteină, substanța care reduce nivelul de colesterol; ajută la funcționarea optimă a sistemului endocrin și a metabolismului, prin conținutul mare de vitamina C (100g de pătrunjel conțin 133mg de vitamina C, adică 138% din necesarul zilnic) și de vitamina A (100g de pătrunjel conțin 168% din necesarul zilnic).

De asemenea, ajută în eliminarea celulelor grase ale ficatului și este un agent antibacterial potent, care ajută în eliminarea infecțiilor, a bacteriilor care pot cauza pofte, inflamații sau inabilitatea organismului de a arde grăsimile.

 

Leave a Reply