Ce se întâmplă dacă lași un măr lângă pâine. Trucul din bătrâni cu efecte uimitoare

Mulți bătrâni au știut de mult timp despre trucul cu măr și pâine, lăsând mărul lângă pâine pentru a le menține proaspete mai mult timp. Dar există o explicație științifică pentru această practică, ce implică un gaz numit etilenă. Această practică poate părea ciudată la început, dar în spatele ei se ascunde o explicație științifică care demonstrează că mărul și pâinea pot conlucra în mod benefic pentru organismul nostru

Mărul emite etilenă, un gaz natural, pe măsură ce se maturizează și ajunge la punctul de coacere maxim. Acest gaz ajută la activarea procesului de coacere și ajută fructul să se maturizeze. 

Atunci când pâinea este lăsată lângă un măr, etilena emisă de măr ajută la menținerea prospețimii pâinii, prevenind astfel uscarea și împiedicând dezvoltarea mucegaiului. Astfel, pâinea rămâne moale și pufoasă pentru o perioadă mai îndelungată, fără a fi necesară înghețarea sau reîncălzirea acesteia.

Sortimentul de brânză la care trebuie să renunți acum dacă ai probleme cu tensiunea și rinichii

Practicarea acestui truc poate fi benefică și din perspectiva economică, deoarece nu este nevoie să cumpărați produse de panificație foarte des. De asemenea, este important să subliniem că acest truc nu afectează calitatea nutrițională a pâinii sau a mărului, ba dimpotrivă, le potentează efectele benefice.

Acest truc poate fi aplicat cu ușurință. În primul rând, veți avea nevoie de un măr sau două pe care să le așezați într-un recipient sau o pungă de hârtie. Așezați recipientul sau punga cu mărul în locul unde depozitați pâinea. Este important să păstrați mărul la temperatura camerei și să îl înlocuiți atunci când devine moale sau începe să se usuce. În acest fel, puteți asigura prospețimea pâinii pentru o perioadă mai îndelungată fără a fi necesară înghețarea sau reîncălzirea acesteia.

Pentru a utiliza această metodă cu succes, trebuie să ținem cont de câteva recomandări importante. În primul rând, trebuie să alegem mere proaspete și sănătoase, care să nu prezinte semne de putrezire sau alte eventuale probleme. În al doilea rând, pâinea trebuie să fie ambalată corespunzător, fie într-un sac de pânză, fie într-o cutie cu capac, pentru a crea o barieră de aer între măr și pâine și a evita contaminarea. În al treilea rând, trebuie să înlocuim merele la fiecare două săptămâni, pentru a ne asigura că nu apar probleme la nivelul fructelor ce s-ar putea transfera asupra pâinii și a menține eficiența trucului în timp.

Cozonacul ar putea fi inclus pe lista produselor cu preţ redus, de sărbători – Precizările ministrului Agriculturii

Leave a Reply