Ce să adaugi în salata orientală de post ca să iasă gustoasă. Ingredientele care dau un plus de savoare

Salata orientală este una cele mai populare rețete de salată de la noi. Aceasta se poate prepara în zilele de post și nu numai. Rețeta este una simplă, rapidă, și conține puține ingrediente. Ingredientul de bază din această salată este cartoful, însă unele gospodine adaugă și un dressing pentru un plus de savoare.

Ce să pui în salata orientală pentru un plus de savoare

Salata orientală este ideală în perioada în care renunțăm la carne. Mai mult de atât, este gustoasă și foarte ușor de pregătit în funcție de ce avem prin bucătărie.

De regulă, salata orientală are cartofi, ceapă, murături și măsline, fie că sunt verzi sau negre. Unii mai pun și verdeață pentru un plus de savoare, gust și aromă. O opțiune bună pentru această salată este ceapa roșie murată. În perioadele când nu ținem post, putem adăuga și ouă.

Pentru un plus de savoare, în salata orientală se mai poate adăuga și un dressing.

Cum faci dressingul pentru salată

Separat, punem apă la fiert într-o cratiță, în care se adaugă oțet și zahăr. Trebuie precizat că atunci când punem acest dressing peste cartofii din salată, aceștia trebuie să fie calzi încă.

În acest mod, aceștia vor absorbi lichidul și vor deveni mai gustoși. Uleiul se pune la final și se amestecă toate ingredientele. Se poate servi imediat sau se dă la frigider timp de o oră, pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Rețetă salată orientalăIngrediente:17 cartofi potrivițitrei cepe albeo lămâie200 gr de măslineopt castraveți murațimaioneză din trei gălbenușurio legătură de pătrunjelo lingură de rozmarinvegetasare și pipercinci linguri de oțettrei linguri de apă.Mod de preparare

Mai întâi curăță cartofii și taie-i în bucăți neuniforme mai mari. Pune-i într-o oală cu coaja rasă de la o lămâie, o lingură de vegeta, o lingură de rozmarin și apă cât să îi depășească. Se pun la fiert. Între timp castraveții se taie rondele subțiri și se pun la scurs într-o sită. Se taie măslinele, iar peste ele, într-un bol, se pun castraveții scurși. Urmează apoi celelalte ingrediente. Ceapa se taie julien și se pune la fiert cu oțetul și apa amestecând încontinuu. Se lasă la foc mic pentru aproximativ 10 minute. Atenție, ceapa nu trebuie să se fiarbă prea mult!

După ce s-a fiert se pune într-o sită pentru a se scurge lichidul, apoi se adaugă peste celelalte ingrediente. Când cartofii s-au fiert se pun și ei la scurs, apoi peste restul ingredientelor pentru salată. Spre final se adaugă maioneza, sarea și piperul și se amestecă totul foarte bine. Ultimul este pătrunjelul tocat mărunt.

SURSA

Leave a Reply