Ce pensie primește Mugur Isărescu lunar de la statul român, pe lângă salariul de la BNR şi indemnizaţia de la Academia Română

Mugur Isărescu şi-a depus dosarul de pensionare abia la trei ani după ce a ieşit propriu-zis la pensie, el începând să încaseze efectiv drepturile rezervate seniorilor abia din septembrie 2017.

“Am început activitatea în 1971 şi nu cred că s-ar aduna o lună dacă aş pune cap la cap toate concediile medicale. Banca Naţională oferă o anumită sumă – nu-mi cereţi să o definesc, pentru că orice termen se speculează – angajaţilor care împlinesc vârsta de pensionare. Eu nu am luat şi pensia, pentru că am zis că aşa e frumos, să nu iau şi pensie, şi salariu de la Banca Naţională”, a spus Mugur Isărescu.

Cât primește lunar Mugur Isărescu din pensie și salariu

Potrivit declaraţiei de avere pe care a depus-o în 2023 (pentru anul 2022), guvernatorul Băncii Naţionale a încasat un salariu lunar de 85.600 lei, plus o pensie în cuantum de 19.800 lei pe lună.

Semnal de alarmă de la CEC Bank. Numeroase tentative de fraudă în numele băncii. Cum acționează escrocii

Pe lângă aceste venituri, Isărescu mai primește aproape  2.500 lei lunar  în calitate de membru titular al Academiei Române.

În doar cinci ani pensia lui Mugur Isărescu s-a dublat, de la 9.300 de lei cât stătea scris în declaraţia de avere completată în 2018, până la suma amintită mai sus, 19.800 lei, completată de guvernator în declaraţia din 2023.

“Mugur Isărescu şi-a depus dosarul de pensionare în august 2017, deşi a împlinit vârsta de pensionare în 2014. Pensia pe care o încasează este conform legii actuale a pensiilor. În urma raportului care se aplică, atât a rezultat.

Nu este o pensie specială, se aplică pur şi simplu legea pensiilor ca pentru orice contribuabil din ţara asta. Are peste 45 de ani de muncă. Au fost multe variaţii pa cartea de salarii”, explica purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, în urmă cu mai mult timp.

Sebastian Burduja a cântat în mijlocul străzii, în Centrul Vechi. VIDEO cu talentele artistice ale candidatului PNL pentru Primăria Capitalei

Leave a Reply