Ce nu trebuie să facă femeile atunci când spală rufe. Sfaturi utile pentru prospețimea hainelor

După ce scoatem hainele din mașina de spălat, fiecare dintre noi se așteaptă să se bucure de un miros proaspăt și plăcut. Cu toate acestea, cu siguranță că fiecare dintre noi s-a confruntat măcar o dată cu problema de a scoate hainele din mașina de spălat și apoi să constante că acestea au căpătat un miros neplăcut. Ei bine, acest lucru se datorează unor greșeli comune pe care le facem atunci când punem hainele la spălat.

Descoperă din rândurile următoare ce nu trebuie să faceți atunci când spălați rufele și citiți câteva sfaturi utile pentru prospețimea hainelor.Nu pune prea multe haine în mașina de spălat

Această greșeală este extrem de frecventă în rândul gospodinelor, mai ales atunci când coșul de rufe este plin cu multe haine de spălat, fie ale noastre sau ale întregii familii.

Acest lucru nu va face decât ca hainele tale să fie mai umede decât în mod normal și astfel va dura mai mult să se usuce.

Nu neglijați curățarea mașinii de spălat

O altă greșeală fatală pe care gospodinele o fac este aceea să nu curețe mașina de spălat. Acest lucru va face ca materialul să rețină umezeala și să genereze mucegai, ceea ce va face ca mașina de spălat să capete mirosuri neplăcute, care ulterior se vor transmite la haine.

În timpul sezonului rece, avem tendința să uscăm hainele în interior, ceea ce ar putea neutraliza mirosul proaspăt și ar putea provoca arome neplăcute. În acest caz, recomandat este să deschideți ușile sau ferestrele pentru ca hainele să se poată ventila. De asemenea, puteți folosi un umidificator și purificator care va menține umiditatea potrivită în cameră.

Nu puneți prea mult detergent

Din dorința de a avea haine cât mai curate și proaspete, multe gospodine au tendința de a pune prea mult detergent.

Ei bine, acest lucru va face doar să genereze multă spumă și nu va ucide corespunzător bacteriile sau mirosurile neplăcute. De asemenea, evitați să folosiți prea mult balsam. 

SURSA

Leave a Reply