Ce conține cu adevărat o șaorma – Un criminalist britanic a fost îngrozit după ce a efectuat teste de laborator

 

Investigația jurnaliștilor britanici

“ce este cu adevărat într-un doner kebab” – aceasta a fost întrebarea la care Jimmy Doherty a căutat un răspuns. Pentru a obține un răspuns, el a cumpărat kebab-uri de la diferite localuri și le-a înmânat expertului Paul Hancock. Rezultatele acestei investigații au fost ulterior prezentate în Daily Star.

Ce conține cu adevărat șaorma?

Deși mulți se așteaptă ca un doner kebab să fie compus majoritar din carne de miel, realitatea pare să fie alta. „ce conține cu adevărat un kebab” – aceasta a fost întrebarea la care Jimmy a căutat un răspuns în cadrul emisiunii Food Unwrapped. Analizele au avut ca scop identificarea altor tipuri de carne prezente în kebab-uri.

Rezultatele surprinzătoare ale testelor

După analize, Jimmy a fost șocat de rezultate: „Cele mai multe dintre ele conțin pui. Avem și câteva care conțin carne de vită. Din fericire, nu am găsit deloc carne capră, măgar și ori cal în niciunul dintre produse.” Mai mult, el a speculat că, „Dacă v-aș fi dat 900 de kebaburi, cine știe ce fel de rezultate am fi găsit?”. La aceasta, expertul criminalist a adăugat: „M-aș aștepta să văd probabil în jur de o rată de eșec de 60%. Asta ar fi probabil tipic”.

Standardele în domeniul șaormei

După aceste descoperiri, Jimmy a căutat să înțeleagă regulile din domeniu. Peter Aston a explicat că, potrivit ghidului Agenției pentru Standardele Alimentare, carnea din șaorma ar trebui să fie “în întregime de miel”. Cu toate acestea, interpretarea poate varia.

Leave a Reply