Când trebuie consumată carnea, de fapt. Cine ține cont de aceste ore va scăpa de multe kilograme în plus

Când trebuie să mâncăm carnea

Carnea este recunoscută pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, printre care se numără și capacitatea de a oferi senzația de sațietate. Acest efect se datorează stimulării eliberării unor hormoni specifici, cum ar fi peptida YY (PPY) și colecistochinina (CCK), care ajută la prevenirea acumulării de calorii și la eliminarea grăsimii abdominale.

Experții recomandă consumul de proteine, inclusiv carne, înainte de culcare. Acest obicei nu doar că sprijină recuperarea musculară după antrenamente fizice, dar favorizează și întărirea masei musculare, contribuind astfel la o trezire cu un nivel crescut de energie. Pentru cei care frecventează sala de fitness, proteinele sunt esențiale, însă este important să fie consumate cu măsură pentru a nu perturba echilibrul organismului.

Importanța calității cărnii

Calitatea cărnii pe care o consumăm este un alt aspect crucial. Optați pentru carne provenită de la păsări sau animale crescute în mod natural, în curte, care este mult mai sănătoasă comparativ cu cea disponibilă în supermarketuri, ce poate conține hormoni sau coloranți.

„Carnea bio este mai puțin susceptibilă să fie contaminată cu bacterii care pot îmbolnăvi oamenii, inclusiv organisme periculoase, multirezistente, în comparație cu carnea produsă în mod convențional”, arată un studiu realizat de Johns Hopkins Medicine.

Dr. Laura Ene subliniază importanța agriculturii ecologice: „Cuvântul „organic” se referă la modul în care fermierii cresc și procesează produse agricole, precum fructe, legume, cereale, produse lactate și carne. Practicile de agricultură ecologică sunt concepute pentru a îmbunătăți calitatea solului și a apei, a reduce poluarea și a crește animalele într-un mediu natural.”

Prin urmare, pentru a maximiza beneficiile consumului de carne și pentru a facilita pierderea în greutate, este recomandat să consumăm carne de calitate înainte de culcare, integrând-o într-o dietă echilibrată și sănătoasă.

Leave a Reply