Biden spune că “înţelege” problema vârstei pe care o are

“Mulţi oameni par să se concentreze pe vârsta mea”, a spus Biden. “O înţeleg, credeţi-mă, o ştiu mai bine decât oricine”. El a adăugat: “Candidez pentru că este în joc democraţia, pentru că în 2024 democraţia este din nou pe buletinul de vot. Şi să nu existe nicio îndoială: Donald Trump şi republicanii săi MAGA sunt hotărâţi să distrugă democraţia americană”, a afirmat președintele american, cu ocazia unei strângeri de fonduri în New York, relatează AFP, citat de News.ro.

Democratul a adăugat că nu se va “pleca” în faţa “dictatorilor” şi l-a acuzat pe Trump – al cărui slogan este Make America Great Again (MAGA) – că ar face acest lucru în faţa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Sondajele de opinie arată că alegătorii americani sunt îngrijoraţi de vârsta lui Biden înainte de o probabilă revanşă anul viitor împotriva lui Trump, pe care l-a învins în 2020.

Un influent editorialist american, David Ignatius, de la Washington Post, a provocat agitaţie atunci când i-a cerut săptămâna trecută lui Biden să nu candideze, spunând că acesta riscă să îi submineze “cea mai mare realizare” a sa, aceea de a-l învinge pe Trump.

Biden ar avea 82 de ani la alegerile de anul viitor, iar Trump 78. Dacă cel din urmă s-ar întoarce la Casa Albă, ar deveni cel mai în vârstă preşedinte amercian ales vreodată. De altfel, pentru a ieși din capcana discursului legat de vârstă, Trump nu-i reproșează lui Biden că este “prea bătrân”, ci că este “incompetent”.

Leave a Reply