Bebeluşul afgan pierdut pe aeroportul din Kabul după ce a fost dat de părinţi soldaţilor americani în august, înapoiat familiei

Copilul, Sohail Ahmadi, avea doar două luni când a dispărut pe 19 august, în timp ce mii de oameni se pregăteau să părăsească Afganistanul după ce a fost cucerit de talibani. 

Ca urmare a unui reportaj Reuters, publicat în noiembrie cu fotografiile sale, copilul a fost localizat în Kabul, unde un taximetrist de 29 de ani, pe nume Hamid Safi, l-a găsit în aeroport şi l-a dus acasă pentru a-l creşte ca al său.

După mai bine de şapte săptămâni de negocieri şi cereri şi, în cele din urmă, o scurtă reţinere de către poliţia talibană, Safi i-a predat în cele din urmă copilul bunicului său şi altor rude aflate încă în Kabul. Ei au spus că vor acum să-l reunească cu părinţii şi fraţii săi care au fost evacuaţi cu luni în urmă în Statele Unite.

Safi a mai declarat pentru Reuters că l-a dus la medic pentru un control şi l-a inclus rapid în familia sa. L-au numit pe bebeluş Mohammad Abed şi au postat imagini cu toţi copiii lor pe pagina lui de Facebook.

Safi a declarat pentru Reuters că a avut grijă de copil, nu că l-a răpit. 

În prezenţa poliţiei, copilul a fost în sfârşit înapoiat rudelor sale.

Acum, Ahmadi, soţia sa şi ceilalţi copii, care la începutul lunii decembrie au reuşit să se mute din baza militară şi să se instaleze într-un apartament din Michigan, speră că Sohail va fi adus în curând în Statele Unite.

Leave a Reply