Bărbat călcat pe gât de agenţii de pază, într-un magazin din Buzău. Imagini cu un puternic impact emoțional

Polițiștii au fost sesizați, miercuri, prin apel 112 de către un bărbat, în vârstă de 44 de ani, cu privire la faptul că în zona unui hipermarket din municipiul Buzău s-a creat un conflict spontan pe fondul nemulțumirilor sale în calitate de client, nemulțumiri legate de actul comercial, acesta fiind imobilizat de agenții de pază ai operatorului economic.

La fața locului a fost direcționat de îndată un echipaj mixt polițist și jandarm, pentru a verifica cele semnalate și luarea măsurilor legale.

Ajuns la locul indicat, echipajul a intervenit și a procedat la legitimarea și identificarea apelantului pe de o parte, dar și a persoanelor prezente de cealaltă parte, în vederea clarificării tuturor aspectelor utile soluționării cazului. 

Având în vedere că un bărbat căruia polițiștii i-au solicitat documentele în vederea legitimarii a devenit recalcitrant, refuzând cooperarea, acesta a fost imobilizat și condus la sediul Poliției.

De asemenea, bărbatul în vârstă de 41 de ani, din Buzău, a fost sancționat contravențional pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. 

În urma discuțiilor purtate cu persoanele conduse la sediu, acestea și-au rezervat dreptul de a formula plângere. 

Având în vedere imaginile apărute, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetări, sub coordonarea parchetului, cu privire la acțiunile angajatilor societății de pază contractate de hipermarket, pentru a stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de purtare abuzivă. 

Totodată, polițiștii de la investigarea criminalității economice fac verificări cu privire la nemulțumirile apelantului în ceea ce privește actul comercial prestat de operatorul economic, în același timp fiind supusă unei analize specifice la nivel intern și intervenția echipajului mixt la fața locului.

Leave a Reply