Atac cibernetic în 15 spitale din România. Nu se pot înregistra serviciile medicale, camerele de gardă sunt pline de pacienți

15 spitale nu pot raporta servicii medicale din cauza unui atac cibernetic suferit luni dimineață. Printre acestea se numără cel puțin trei spitale din București: Institutul Marius Nasta, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni. Aceste unități medicale foloseau un sistem informatizat pentru gestionarea serviciilor medicale, care a fost afectat de atacul asupra serverului unei companii de IT.

În lipsa funcționării acestui sistem, spitalele se confruntă cu dificultăți în raportarea și decontarea serviciilor medicale furnizate. Acest lucru poate avea consecințe financiare semnificative pentru spitale, deoarece acestea nu vor putea obține fonduri de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru serviciile prestate.

Situația este critică la Institutul Marius Nasta, unde un număr mare de pacienți așteaptă în camera de gardă din cauza incapacității de a opera serviciile medicale în sistemul afectat de atacul cibernetic. Este necesară o soluție urgentă pentru remedierea problemei și restabilirea funcționării normale a sistemului de gestionare a serviciilor medicale în aceste spitale.

Leave a Reply