Aproape 1.000 de copii de 5-11 ani înscriși la vaccinarea COVID-19. Unde se face fără programare

Anunțul lui Andrei Baciu: „Am dat startul programărilor pentru vaccinarea celor mici! În mai puţin de 24 de ore au fost validate 981 de programări în platforma RoVaccinare, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani”, a scris Andrei Baciu, pe Facebook.

Vaccinarea celor mici începe pe 26 ianuarie, a anunțat CNCAV. Platforma informatică permite deja programarea, dar vaccinarea se poate face şi fără programare.  „Prima tranșă de vaccin anti-covid pentru această categorie de vârstă va ajunge în țara noastră zilele următoare, iar cei care vor să își programeze copiii trebuie să caute în platformă semnul ”P_PED”. Sunt 219 astfel de cabinete destinate vaccinării celor mici, unde puteți merge chiar dacă nu v-ați înregistrat înainte pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro”, a anunțat secretarul de stat.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că la nivel naţional sunt 1.200.000 de copii cu vârsta între 5 şi 11 ani. Potrivit primelor estimări, rata de vaccinare la această categorie va fi de 20%, ceea ce înseamnă 250.000 – 260.000 de copii.  

A. TOATE răspunsurile la întrebări despre vaccinarea copiilor împotriva COVID-19, între 5 și 11 ani.

Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare.

➢ Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;

➢ Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Leave a Reply