APERITIVE REVELION. Cele mai simple aperitive pentru masa festivă de Anul Nou

APERITIVE REVELION – Ouă umplute, cu topping de bacon crocantO reţetă care va impresiona cu siguranţă. Ouăle umplute sunt aperitive extrem de căutate la petreceri.Ingrediente:12 ouă fierte tari70 g maioneză70 g smântână2 linguri muştar3 fire de ceapă mărunţite, doar partea verde4 felii bacon prăjit crocant, tăiat cubuleţesarepiperMod de preparare: Ouăle se taie în jumătăţi, pe lungime. Se scot gălbenuşurile şi se pun într-un castron.

APERITIVE REVELION – Bruschete cu vanilie şi fructe moi, gustare simplă, dar chic, absolut delicioasă! Bruschetele vanilate cu fructe moi vor fi vedeta petrecerilor!Ingrediente:3 prune, fără sâmburi3 piersici, fără sâmburi2 smochineo păstaie de vanilie sau o linguriţă esenţă de vanilie4 linguri de unt2 linguri zahăr1 lingură zeamă de lămâiefistic, pentru ornato baghetă cu susanMod de preparare:Prunele şi piersicile se taie felii subţiri, smochinele – felii groase, apoi se pun toate într-o tavă adâncă. Untul se topeşte într-o tigaie, la foc mic. Se adaugă zahărul, vanilia, sucul de lămâie şi se omogenizează.

APERITIVE REVELION – Rondele de castravete cu brânză FetaCuiburi de castravete umplute cu brânză Feta, roşii uscate la soare şi busuioc – aperitive perfecte, gata în 15 minute!Ingrediente:170 g brânză Feta, sfărâmată60 g cremă de brânză, la temperatura camerei2 linguri suc de lămâieo jumătate linguriţă sareun sfert de linguriţă piper70 ml ulei de măsline2 castraveţi mari, curăţaţi şi feliaţio jumătate de cană roşii uscate la soare, fără suc, mărunţitecâteva frunze de busuioc proaspăt, mărunţiteMod de preparare:Brânza Feta şi crema se pun în blender şi se amestecă. Se adaugă sucul de lămâie, sarea, piperul şi se omogenizează. Uleiul se încorporează treptat în crema de brânză.

APERITIVE REVELION – Trufe cu brânză de caprăAperitive perfecte pentru o masă festivă. Ingredientele sunt suficiente pentru 18-20 de bucăţi. Ingrediente:300 g brânză de capră, de la frigidersarepiperPentru ornat:3-4 linguriţe de miereseminţe de susanseminţe de macalune măcinatefulgi de migdalepiper rozparmezan rasceapă verde, mărunţităMod de preparare:Brânza se desface într-un castron, apoi se pasează cu o furculiţă. Se potriveşte de sare şi piper.

APERITIVE REVELION – Frigărui de pepene galben, prosciutto şi mozzarella, cu piure fin de busuioc

Aroma inconfundabilă de pepene galben bine copt se îmbină perfect cu gustul dulce-sărat al cărnii. Ingrediente:120 ml ulei de măsline de calitateo mână de frunze de busuioc proaspăto şalotă medie, tăiată în sferturi12 bucăţele pepene galben, fără coajă6 bulgăraşi mozzarella6 felii subţiri de prosciutto, tăiate în jumătăţi, pe lungime, stânse buchetpiper6 beţigaşe de frigăruiMod de preparare:Într-un blender se face un piure din ulei de măsline, şalotă şi busuioc. (2-3 frunze se păstrează pentru ornat).

Leave a Reply