Apelul unei mame disperate. Fiica ei își dorește, de Crăciun, să poată merge

Situația Feliciei ar fi fost alta dacă medicii ar fi acordat mai multă atenție mamei, în urmă cu 17 ani. Felicia are paralizie cerebrală și tetrapareză spastică. Are nevoie de proceduri de recuperare, care sunt foarte costisitoare și pe care părinții nu și le permit.

Mama Feliciei: Nu am vrut să accept că copilul meu e bolnav, nici acum nu accept că fetița mea e bolnavă. E un copil normal, pentru mine este un copil normal. M-a ajutat lumea și din banii noștri, am pus puțin câte puțin, și de la copii…

Reporter Realitatea PLUS: Ce lucrați?

Mama Feliciei: Asistent social.

Reporter Realitatea PLUS: Și tatăl?

Mama Feliciei: Mecanic tractorist.

Reporter Realitatea PLUS: Cum v-ați descurcat?

Mama Feliciei: Ne descurcăm foarte greu, a trebuit să luăm căruț, pampersi, orteze și mâncarea, că ea nu mănâncă ca noi. 

Reporter Realitatea PLUS: Cam care e suma de care ați avea nevoie?

Mama Feliciei: Doar 10 zile e 80.000 euro, la terapie. Ea ar trebui să facă în fiecare lună, normal în fiecare zi, eu îi fac acasă cât pot și cat am învățat de la recuperare.

Fata a fost operată de 6 ori. Deși mulți nu i-au dat șanse, în urma procedurilor, a reușit să își folosească mâna dreaptă, dar și să vorbească. E nevoie, în continuare, de operații, pentru a-și putea mișca și picioarele. La Chișinău, doar operația ajunge la 4.000 de euro, iar mai apoi, se fac și recuperările. Mai există și varianta de a merge în America, iar costul total ar fi de 60.000 de dolari cu tot cu terapia, fără cazare și transport.

Mama Feliciei: În momentul de față, nouă ne-ar trebui încă 2 operații de 4.000 de euro, la clinica din Chișinău

Reporter Realitatea PLUS: Deci nu este pierdută speranța?

Mama Feliciei: Nu, ea are o șansă.

Reporter Realitatea PLUS: Numai că aveți nevoie de acești bani?

Mama Feliciei: Da, asta e singura durere, noi nu putem din bănuții noștri, eu asistent personal, iar soțul ia minimum pe economie, nu se poate…

Familia Olteanu îi cere Moșului ca Felicia să poată atinge iarba cu picioarele. Deși durerea fizică o copleșește, fata e puternică și mereu zâmbitoare.

Mama Feliciei: M-aș fi bucurat să meargă la școală, ca e clasa a opta, să fie alături de colegi, să se bucure de copilărie. Își dorește foarte mult să atingă iarba cu picioarele, să meargă cu bicicleta, să danseze, își dorește multe, dar poate cu ajutorul oamenilor, putem să facem terapiile, să mergem înainte.

Felicia: Nu mai vreau să trec prin ce am trecut. Dacă e nevoie, sufăr, ce să fac. Aș fi vrut și eu să merg ca toți copiii, dar ce să fac, dacă mi-a dat boala asta să o duc până la sfârșit, o duc. Îmi doresc să fiu și eu ca toți copiii.

Reporter Realitatea PLUS: Adică ce ai vrea să faci?

Felicia: Să merg, să lupt, să merg în continuare.

Reporter Realitatea PLUS: Tu lupți?

Felicia: Da, pentru viața mea.

Reporter Realitatea PLUS: Ce vrei să le transmiți oamenilor de acasă? –

Felicia: Să mă ajute cu ce pot și să mă facă să merg.

Cine dorește să doneze o poate face în contul afișat pe ecran sau ne puteți scrie pe adresa redacției. 

O PUTEȚI AJUTA PE FELICIA SĂ MEARGĂ

IBAN: RO14RZBR0000060008802115NUME: OLTEANU GINA MIHAELAADRESA REDACȚIE: REDACȚIE@REALITATEA.NET

Leave a Reply