Anunț bombă de la Guvern. Vineri ar putea fi DESECRETIZATE documentele privind litigiul Roşia Montană – SURSE

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat un Memorandum privind aprobarea împuternicirii Ministerului Finanţelor pentru contractarea de servicii de asistenţă juridică şi reprezentare în vederea asigurării reprezentării României în această cauză.

Premierul Marcel Ciolacu anunţa că până în data de 10 februarie va veni o decizie definitivă în cazul Roşia Montană şi că s-a obişnuit ca notele de plată să-i vină lui, ca prim-ministru, în acest context invocând şi procesul cu Pfizer.Dosarul Roșia Montană. Marcel Ciolacu: Notele de plată îmi vin mie, ca premier, pentru toate tâmpeniile făcute de alții 

PSD l-a acuzat pe fostul premier Dacian Cioloş că este principalul vinovat pentru situaţia critică în care se află România în litigiul cu firma care deţine dreptul de exploatare minieră la Roşia Montană şi la fel de vinovat este şi premierul Orban care a dispus reluarea procedurii de înscriere în Patrimoniul UNESCO, după ce Guvernul PSD solicitase întreruperea procedurii până la soluţionarea litigiului”.

 

Peste două decenii de controverse în jurul Roșia Montană. Cum s-a făcut transferul licenței de exploatare  Licența pentru Roșia Montană, prelungită până în iunie 2024. Cine e miliardarul cu legături obscure în România  Beny Steinmetz, miliardarul din spatele afacerilor de la Roșia Montană: tun de miliarde de dolari în România  Roșia Montană, mărul otrăvit. Cine decontează, de fapt, prețul corupției? Complicitatea PSD și efectul de domino al “tâmpeniilor făcute de alții”   Miliarde de dolari, despăgubiri pentru compania ce a încercat să exploateze aurul de la Roşia Montană

 

 

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a răspuns, luni, acuzaţiilor aduse de PSD, arătând că formaţiunea ”a ales să îl apere pe Ponta pentru prejudiciile şi dezastrul Roşia Montană, unde orice om de bun-simţ vede în documente că este singurul vinovat, şi să se scufunde împreună cu el”.

 

Leave a Reply