Angajata unei primării din județul Iași, condamnată pentru mai multe mite de peste 40.000 de euro. Ce le promitea oamenilor

Ieşeanca a fost condamnată după ce a promis mai multor persoane angajarea în posturi “călduţe” la stat. Numai că femeia a încasat banii de la oameni, iar apoi i-a lăsat cu ochii în soare. Deşi se afla la prima abatere de acest fel, judecătorii au apreciat că pedeapsa aplicată trebuie executată în regim de detenţie, scrie Ziarul de Iași.

Potrivit sursei citate, procurorii au reţinut în sarcina femeii 13 infracţiuni de trafic de influenţă, comise în perioada septembrie 2019 – iulie 2021.

Metoda de lucru era reklativ simplă. Angajată în cadrul registraturii primăriei Paşcani, femeia le dădea de înţeles victimelor că le poate găsi locuri de muncă în cadrul instituţiei sau a poliţiei locale. Evident, totul se făcea contra unei sume de bani, pentru că „aşa se fac angajările pe posturi de bugetari”.

Banii – spunea aceasta – ar fi urmat să fie împărţiţi cu mai multe persoane de care depindeau angajările. În total, femeia a obţinut de la victimele sale 37.100 euro şi 37.900 lei.

Procurorii au demarat ancheta bazându-se pe mărturiile a două victime, soţ şi soţie. Cei doi ar fi urmat să fie angajaţi în cadrul Poliţiei Locale Paşcani, respectiv la registratura primăriei.

Femeia a obţinut de la cei doi 4.000 de euro, după care a început să-i plimbe cu vorba. În cele din urmă, după aproape doi ani, aceștia au decis să o denunţe. Denunțătorii au fost şi ei trimişi în judecată pentru dare de mită, executarea pedepselor de câte un an şi patru luni de închisoare primite fiind însă suspendată.

Femeia a fost condamnată la un an şi şase luni de detenţie. Sentinţa Tribunalului nu este încă definitivă, ea putând fi contestată cu apel. 

Leave a Reply