Anchetă la Protecția Copilului: copilă de 14 ani, agresată de un angajat. Alta, de 13 ani, însărcinată

Poliţiştii din Braşov au deschis două dosare penale care vizează presupuse infracţiuni care ar fi avut loc în centre aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). 

Una dintre speţe vizează infracţiunea de viol, suspectat fiind un angajat al unui centru social care ar fi abuzat o tânără bolnavă psihic.

Al doilea dosar este pentru infracţiunea de act sexual cu un minor şi are în vedere cazul unei tinere in instituţionalizate, care ar fi gravidă la vârsta de 13 ani. 

Anunţul privind deschiderea celor două dosare a fost făcut în urma unei postări a unei organizaţii neguvernamentale care militează pentru drepturile omului. Reprezentanții acesteia au susţinut că l-au contactat pe angajatul învinuit de viol, iar acesta ar fi refuzat să comenteze acuzaţiile.  “Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Rupea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt”, a transmis, miercuri, Poliţia judeţeană Braşov.  

Leave a Reply